Kristen vækkelse i Iran trods øget forfølgelse

Iran er meget åbent for evangeliet sammenlignet med Tyrkiet eller Pakistan. Hvorfor landene er så forskellige forklarer en kristen leder fra Iran i et interview med Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission.

– Iran er det eneste land i verden, som ledes af islamiske præster, men i Pakistan er det fundamentalistiske grupper, opildnede af imamer, der råber på Asia Bibis hængning … mens landets regering er sekulær. Det samme er tilfældet i Tyrkiet, forklarer ”Mojtaba” (dæknavn).

De sekulære regeringer i Mellemøsten kan kun blive ved magten ved at indgå kompromisser med moskeerne. Det gælder fx. den pakistanske statsminister, Imran Khans, som måtte indgå et kompromis med islamist-partiet Tehreek-e-Lebbaik Pakistan efter frifindelsen af Asia Bibi.

– I Iran er det sådan, at ”regeringen er moskéen og moskéen er regeringen”. Det iranske folk har kendt præstestyret i knap 40 år. I Pakistan ønsker folk implementering af islam, men det gør man ikke i Iran, for her har befolkningen set, hvad islam medfører. Det er derfor, iranerne er åndeligt tørstige, forklarer ”Mojtaba”.

Den iranske kirkeleder ser vækkelsen i Iran som opfyldelsen af profetier i Jeremias’ Bog. I kapitel 49:30 lover Gud: ”Men til sidst vil jeg vende Elams skæbne”.

Man kan læse hele interviewet med ”Mojtaba” på Dansk Europamissions hjemmeside.