42 kristne dræbt på katolsk missionsstation i CAR

To præster, hvoraf den ene blev brændt levende, er blandt de mange kristne, som i forrige uge blev ofre for massakrer i Den Centralafrikanske Republik.

Om torsdagen blev den katolske missionsstation i Alindao angrebet. De 20.000 flygtninge på stedet blev fordrevet fra stedet, oplyser Reuters.

– Vi har indtil videre fundet 42 lig, men vi leder stadig efter flere. Lejren blev brændt ned til grunden, og folk flygtede ind i junglen og til andre lejre for internt fordrevne i byen, fortæller en lokal politiker.

En af de dræbte var præst, og hans identitet er blevet bekræftet af Father Mathieu Bondobo fra domkirken i hovedstaden Bangui, som fandt det forbrændte lig. Ifølge AFP er massakren en hævnaktion, efter at kristne militsfolk dræbte muslimer forrige torsdag. Angriberne har også nedbrændt en kirke.

Også FNs base er blevet angrebet. De mener, at gerningsmændene er en gruppe ved navn Siriri, som er blevet startet af islamistiske Fulana-hyrder.

Pave Frans udtrykte sorg over massakren i CAR og drabet på de to præster under en bøn på Peterspladsen sidste søndag.

“Lad os bede for de døde og sårede og lad os bede om fred i det elskede land, som trænger så hårdt til fred,” sagde paven i sin bøn.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: