Tip fra Israel hindrede terror- angreb i Danmark

– Israel afslørede Irans terrorplaner for både Paris og København, siger statsminister Benjamin Netanyahu.

Den israelske efterretningstjeneste, Mossad, gav Danmark den information, som hindrede et iransk terrorangreb mod en herboende iransk seperatist-leder.

Det oplyste nyhedsbureauet KAN Bet forrige onsdag.

Den 28. september lukkede politiet alle indfaldsveje til Sjælland uden nærmere forklaring. Efter en stor politiaktion fandt man den mistænkte den 21. oktober. Men først den 31. oktober fortalte Finn Borch Andersen, chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), at Iran havde planlagt et attentat i Danmark.

Målet for angrebet var en ledende person i Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz (ASMLA). En norsk statsborger med iransk baggrund er blevet anholdt i sagen.

Mossad hjalp i juni de franske myndigheder og afværgede dermed et planlagt iransk angreb på iranske oppositionsledere i Frankrig. Den 26. oktober udviste Frankrig så en iransk diplomat.

Efter afsløringen af attentatplanerne i Danmark har udenrigsminister Anders Samuelsen hjemkaldt den danske ambassadør i Iran.

Nu har tre iranere fra ASMLA været anholdt af dansk politi, mistænkt for at have hyldet et terrorangreb i Iran, som kostede 25 mennesker livet den 22. september.