Strøm til Fjendeskoven i Cambodja

500 fattige cambodjanske familier får nu mere hjælp fra de lokale myndigheder på grund af det arbejde, som blandt andet Luthersk Mission udfører i området.

Missionærparret Annelise og Axel Rye Clausen planter et træ i Fjendeskoven. Privatfoto.

Luthersk Mission har støttet byggeriet af en ny skolebygning i Fjendeskoven i Cambodja med 150.000 kroner. Nu kommer der også snart strøm til området.

Den nye skolebygning sikrer skolegang for omkring 60 børn i et område, hvor LM har været til stede med hjælp siden 2010. Der er 10 kilometer til den nærmeste by, og fordi området er registreret som skov af myndighederne, er der ingen el, vand eller andre offentlige tilbud, der når derud.
Men det bliver der snart lavet om på.

Kirkens arbejde bemærkes

Nu er de lokale myndigheder nemlig blevet opmærksomme på det arbejde, kirkerne gør for at forbedre forholdene for den fattige lokalbefolkning.

Ved indvielsen af den nye skolebygning, som blev fejret den 18. oktober, blev endnu et stort ønske opfyldt.

”Borgmesteren fra den nærmeste by lovede i sin tale, at der inden et år ville blive lagt strøm ind i landsbyen,” fortæller en af LM’s ansatte missionærer i området, Axel Rye Clausen.

Master og strømledninger

Men løftet blev indfriet hurtigere end forventet.

Til stor jubel for alle kom en kæmpe lastbil med lange elmaster rullende ind i landsbyen allerede fire dage efter, mens der var åbent i sundhedsklinikken.

”Ledningerne er allerede ved at blive sat op, og de har sat en mast op lige ved vores grund, så vi nemt kan få strøm ind i klinikken og skolen,” siger Axel Rye Clausen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et løft til befolkningen

Også den lokale befolkning får stor glæde af strømføringen. Hidtil har den eneste måde at få strøm på været gennem brugte bil-batterier, som kunne give strøm til mobilen og et par el-pærer.

– Det vil betyde et enormt løft i muligheder og livskvalitet for dem. Nu kan de bruge vifter til at køle sig af, køleskabe til opbevaring af mad, de kan se fjernsyn, oplade smartphones og computere og ikke mindst få lys, fortæller missionærerne.

Der bor omkring 500 familier i den del af området, hvor LM arbejder. Det er familier, som ikke har anden kontakt til omverdenen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Arbejdet er en del af Countryside Harvest Mission, som er en paraplyorganisation for de lokale kirkers evangelisations- og diakoniarbejde.