’Byg ikke nye moskeer i Vesten, så længe kristne myrdes i Mellemøsten’

– Vi skal ikke acceptere mellemøstlig støtte til moskéer og skoler i Danmark, så længe kristne i disse lande ingen rettigheder har, mener Lars Aslan Rasmussen (S).

Mens regeringen og Dansk Folkeparti gennem finansloven vil hindre udenlandske donationer til moskébyggeri i Danmark, har MF Lars Aslan Rasmussen igen prøvet at tale de forfulgte kristnes sag.

I et debatindlæg i Kristeligt Dagblad tirsdag skriver socialdemokraten:

”Det er så tragisk at se, hvordan historien i Mellemøsten gentager sig i disse år. De kristne forfølges systematisk, diskrimineres og myrdes. Og vi i Vesten gør, som vi plejer: vender det blinde øje til. Fuldstændig på samme måde som det skete i begyndelsen af det forrige århundrede,” skriver Lars Aslan med henvisning til det armenske folkedrab.

Fra vor egen tid nævner han eksempler på statsdiskrimination og andre typer kristenforfølgelser i Egypten, Gaza, Syrien, Iran, Saudi-Arabien, Pakistan og Tyrkiet m.fl. I disse lande har der været kristne længe før islam kom til, og Lars Aslan finder tavsheden om myrderierne både pinlig og decideret vanvittig.

Hvorfor bliver man ved med at acceptere støtte til ”kultur”- institutioner og ”fri”-skoler, fra regimer, hvis religiøse mindretal enten er uden rettigheder eller direkte forfølges og chikaneres? spørger han.

Vestens larmende tavshed

Vi bør også presse disse stater økonomisk på EU-plan, indtil tingene ændrer sig fundamentalt, understreger Lars Aslan.

”Bliver der ikke handlet snart, så er jeg bange for, at det kun er et spørgsmål om tid, før der ikke bor flere kristne i den del af verden. Udviklingen går desværre allerede den vej godt hjulpet på vej af despotiske ledere, islamister og Vestens larmende tavshed,” slutter Lars Aslan Rasmussen.