Bykirken i Favrskov fejrer 5-års vokseværk

Den første, der blev døbt iBykirken, var præstens søn Philip. Her ses præsten/faderen tilspørge moderen, om hun på barnets vegne bekender at tro på Jesus Kristus, og om hun (dvs. barnet) vil døbes på denne tro.
Menigheden er en valgmenighed, med samme teologi som folkekirken og tilknyttet Indre Mission.

Bykirken i Favrskov fejrede fem års fødselsdag 1. søndag i advent – lige midt i Hinnerup – over for Brugsen!

Fra kun at være en lille flok kirkeligt aktive fra Hinnerup er de nu blevet et søndagsfællesskab af 70 medlemmer, heraf er en del børn. Der er holdt flere dåb, konfirmation, bryllup og to begravelser. Og så er der nu gudstjeneste hver anden uge – måske er der snart flere på vej. Hver gang er der også børnekirke – ofte er der mindst 60 til gudstjeneste.

”Alle skal fyldes op til ugen, som kommer. Til hverdagen. Jeg synes, vi har et velfunderet og velfungerende fællesskab – men vi vil gerne være åbne og favnende – have flere med. Der er ingen ”dresscode” til at komme i Bykirken. Hver især er vi forskellige,” siger præst Jakob From Søvndal.

Brug for alle

Bykirken i Favrskov er en valgmenighed med samme grundlag som folkekirken.

Til gudstjenesten er mange aktive med teknik, musik, tekstlæsning, børnekirke, velkomst til folk, kaffebrygning osv. Det er kun præsten, der er ansat:

”Kirke er noget, vi gør sammen. På den måde føler mange sig som en god del af fællesskabet.

Desuden er det vigtigt, at man føler sig hjemme og ikke fremmedgjort, når man er til gudstjeneste. Vi gør meget ud af at vise forløbet i gudstjenesten, tekster mm. Fx er ”Fadervor” også på en slide,” siger præsten.

Omsorgsudvalg

Man er ikke kun kirke om søndagen. Konkret kan det udmønte sig i praktisk hjælp som fx middagsretter til en uge, når der kommer en ny baby til verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bykirken har et omsorgsudvalg, som hjælper med til at være opmærksom på det enkelte medlems velbefindende.

”Hver især får vi lov til at være lys for andre i vores hverdag. Der er allerflest hverdage, og de kan bruges til at tjene Gud. Det gør vi, når vi har omsorg for andre og fx hjælper til rundt omkring. Vi tjener Gud i det, vi gør – og Gud har også omsorg for os. Det vil jeg gerne formidle,” mener Jakob From Søvndal.

Han husker, at Bykirken manglede musikere, det var svært: ”Men Gud serverede et par musikere for os, det var altså fantastisk. Sådan er vi blevet rigt velsignet i de sidste fem år.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bykirken i Favrskov har et tæt samarbejde med Indre Mission i Hinnerup, hvor der fx kommer mange børnefamilier til ”Ulvetime”, og det gavner også Bykirken, som holder til i de samme lokaler.

Fødselsdagen blev fejret med festgudstjeneste, frokost med oste- og pølsebord fra Lading Mejeri, indslag og fødselsdagskage den 2. december 2018 kl. 10.30.

En af gaverne bliver et nyt alter skabt i rustikt træ, så det matcher døbefont m.m.

Fakta

• Den 24. september 2013 var der stiftende generalforsamling.
• Den 22. oktober 2013 kom godkendelsen fra Kirkeministeriet. Samme dag blev generalsekretær Frede Ruby Østergård, Hinnerup, udnævnt som valgmenighedens første præst.
• Første gudstjeneste var 1. december 2013 i Grundfør Kirke.
• Den 1. maj 2014 begyndte Jakob From Søvndal som præst på deltid. Han er også præst ved Sct. Pouls kirke i Aarhus.


Artiklen fortsætter efter annoncen: