Ny leder af Abortlinien

Mennesker er værdifulde fra undfangelsen, mener Marianne Jørgensen.

Fra årsskiftet er socialrådgiver Marianne Jørgensen ansat som leder af Retten til Livs abortlinje. Hun afløser dermed Karina Borcher Andersen på posten.

Marianne Jørgensen trækker på et godt erfaringsgrundlag i mødet med sårbare mennesker fra sit arbejde.

– Jeg søgte stillingen, fordi jeg brænder for at arbejde med børn og deres familier og har gjort det en stor del af mit liv. Jeg synes, det er enormt værdifuldt at række en hånd til dem, der har det svært og har brug for hjælp”.

Erfaren rådgiver

Marianne Jørgensen har bl.a. arbejdet i et familieambulatorie med gravide med misbrugsproblemer.

– Der mødte jeg kvinder, som havde mange overvejelser i løbet af deres graviditet. Beslutningen lå hos dem selv, men jeg var der for at lytte og give dem råd og vejledning om deres muligheder.

Jeg ser rådgivningen på Abortlinien som udtryk for det samme, fortæller Marianne Jørgensen.

Hun ser frem til at inddrage det kristne værdigrundlag i arbejdet, ”at vi som mennesker er værdifulde fra undfangelsen”, som hun udtrykker det.

– Jeg glæder mig også rigtig meget til at værdsætte de frivilliges indsats og skabe gode rammer for dem, siger den kommende leder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun ser også ser frem til at møde de mange historier fra menneskers liv og være med til at hjælpe dem videre, når livet er svært.

Projekt Kostbar(n)

Marianne håber også på at kunne bidrage til at realisere projekt Kostbar(n), et projekt, som ønsker at udbygge Abortliniens diakonale aspekt, og hvor forsamlinger og menigheder opfordres til at organisere konkret hjælp til sårbare gravide og mødre.

– Diakoni er meget livgivende, siger Marianne, der i en svær periode selv har oplevet diakoniens hjælpende hånd fra andre mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg glæder mig til at arbejde for sagen, for de ufødte børn har retten til at leve, slutter den 44-årige Marianne, som oprindelig er fra Lolland, men de sidste mange år har boet i Sønderjylland nær Agerskov med ægtefællen John Erik og 3 børn i alderen 11-16 år.

Hun er engageret i Agerskov Valgmenighed og Luthersk Missionsforening, hvor hun også er aktiv i frivilligt arbejde.