Familie er kvalitetstid med Gud

”Sluk fjernsyn og tablet, sæt telefonen på lydløs og luk ned for øvrige masseforstyrelsesvåben, og gør dig klar til at investere i din familie”

… sådan indleder Richard Alan Melheim, grundlæggeren af Faith Inkubators sin lille bog ’5 Trin For troen’ (org. Holding your Family Together – 5 Simple Steps to Help Bring Your Family Closer to God and Each Other, 2015). Og der er da også tale om enkle og velkendte råd om, hvordan en familieandagt kan opbygges. De fem trin er:

1. Del op- og nedture
2. Læs
3. Snak
4. Bed
5. Velsign

Som sagt ingen revolution i dette! Men det er nok ikke et fast ritual i de fleste familier.

Undskyldningerne kan være mange, men i stedet for at prikke til den dårlige samvittighed giver forfatteren en mængde gode grunde til at praktisere hver enkelt disciplin. Grunde som tager afsæt i psykologien, sociologien, teologien og neurologien … en mængde videnskabelige begrundelser for, at det er værd at investere tid og fokus på.

Med fine analogier og anekdoter opbygges en bevidsthed hos læseren om, hvorfor det er så væsentligt fx at dele glæder – som frigiver stoffer i hjernen, der giver velvære, binder familiemedlemmerne sammen med stærke bånd osv – og nedturene, som giver tryghed, dementerer Voldemort-effekten og gør byrderne mindre.

Samtidig gives der godt bibelsk belæg for, at når vi læser i Bibelen, beder for hinanden og velsigner hinanden, så investerer vi i troens liv. Igen velkendt viden. Men bogen animerer til handling, til at den passive forståelse omsættes til konkrete handlinger for, som forfatteren slutter af med …’jeg ved, at du som forælder med stor sandsynlighed kommer til at høste, hvad du sår.’

Dermed bliver bogen en positiv opmuntring til alle forældre om ikke at glemme missionen i familien – at denne, netop fordi den er midlertidig (børnene flytter hjemmefra), ikke må udskydes eller forglemmes i travlhed og optagethed af alle mulige andre spændende gøremål.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Richard Alan Melheim: 5 trin for troen
120 sider. 12,5 x 20 cm. 99,95 kr.
Udgivet på Lohse i samarbejde med Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) og Indre Missions familiearbejde