Flere fattige børn, viser ny rapport

Julen er børnenes fest, siges det, men en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der i 2017 blev 12.000 flere fattige børn i Danmark. Ifølge rapporten er tallet dermed oppe på 64.500 fattige børn.

John Andersen, der er lektor på RUC og har forsket i fattigdom, kalder det en ”bekymrende udvikling”, fordi en opvækst i fattigdom kan have stor indflydelse på ens voksne liv.

”Konsekvenserne af at leve under knaphedens tyranni kan være, at man bliver afkoblet fra fritidsinteresser, bliver mobbet i skolen eller marginaliseret af andre børn. Det kan skabe en dårlig spiral, som også kan have effekt senere hen i livsbanen. Børnefattigdom kan forstærke den negative sociale arv«, siger John Andersen til Politiken.

Hos kristne hjælpeorganisationer som Kirkens Korshær, Frelsens Hær og Blå Kors har man de senere år oplevet, at flere og flere økonomisk pressede børnefamilier har søgt om julehjælp.