Gode råd til helbred og tjeneste

Designet er afgørende for strategien.

Under den internationale mediekonference Littworld 2018 var der tilbud om private konsultationer især omkring medievirksomhed.

Men det var også muligt at få en personlig samtale med enten en mandlig præst, Soo-Inn Tan, eller en kvindelig hjælpepræst, Jenny Hill. Jeg spurgte Soo-Inn Tan, hvilke emner deltagerne ønskede at drøfte. Det var dels om deres arbejde, dels om personlige problemer.

Ikke tid til relationer

Når man netop i Singapore fik tilbuddet om personlig samtale med en præst både til mænd og kvinder, fortalte Soo-Inn Tan, at det er fordi asiatere, især kinesere og japanere, er så travle, at de ikke har tid til at opbygge nære relationer samtidig med, at de har en kultur med tilbøjelighed til skamfølelse.

Det betyder, at man har svært ved overhovedet at håndtere og erkende sine problemer; syndsbekendelse er derfor også en udfordring. Og så kan det være nemmere, når man er uden for sit eget hjemland, at tale med en præst.

God livsrytme

Jeg deltog i en workshop ledt af Soo-Inn Tan om livsrytme til gavn for både helbred og tjeneste.
Hans vigtigste råd var: sørg for at have 2-3 nære venner, som I kan snakke med!

Jeg kom i gruppe med en japaner og en anden fra Asien. Vi skulle gennemføre en lille opgave med, hvordan vi havde det på en skala fra 1-10.

Det gik op for mig, hvor stor en udfordring det var for de andre. Dog fortalte japaneren mig bagefter, at han nu kom i en lille husmenighed, hvor de mødtes regelmæssigt med det ene formål, at hver person kunne tale i fem minutter – uden afbrydelse og gode råd – om hvor de var i livet.

Det havde givet ham rigtig meget, og de havde fået et meget dybere kendskab til hinanden!
Måske har de noget i Singapore, vi godt kunne bruge i Danmark – også til vores konferencer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det sker i Singapore