Tegneserier er gode til at formidle et budskab

MANGA-tegneserien er især populær i Japan.

I store dele af verden bruger man tegneserier til at præsentere det kristne budskab med vidnesbyrd og Bibelen.

Især fænger det hos børn og unge, men mange steder læser folk i alle aldre tegneserier – også dem med et kristent budskab. I USA bruger man dem fx i fængsler.

I Japan har tegneserien Manga Messiah haft stor succes.

En thailandsk deltager på den internationale mediekonference, Littworld 2018, fortalte mig, at det skyldes, at efter 2. verdenskrig skulle japanerne genopbygge deres identitet, og her har Manga Messiah haft en mission.

Ellers er tegneserier meget læst blandt almindelige japanere og var det også før 2. verdenskrig – endda som genbrug. Manga Messiah serien fås bl.a. på Amazon hjemmesider.

Nate Butler fortalte på Littworld 2018 om, hvordan tegneserier med det kristne budskab har haft stor udbredelse i mange forskellige lande og kulturer fx Afrika og Sydamerika med lokale kunstnere til at skabe billederne.

Derfor deltog flere fra Sydamerika og andre lande, der brænder for at tegne det kristne budskab ind i læsernes hjerter. Mere info på www.comix35.org som er en kristen organisation, der træner vordende tegneserie-skabere.

Nate Butler fortalte, at tegneserier er meget mere gængse, end vi er bevidste om – også i den sekulære verden, hvor tegneserier bruges af politikere; og når mange skal nås på én gang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fx bruges billeder med tekst på sikkerhedskort i flyene, kort med brandregler, og som advarsel ved jordskælv og atomkrig i Japan og i mange andre sammenhænge, for det er jo det, som en tegneserie er: et budskab vist ved hjælp af billeder med ledsagende tekst.

Fordelen ved tegneserier er, at de ikke kræver el, er let tilgængelige, mobile, og så aktiverer de begge halvdele af hjernen!

Det sker i Singapore


Artiklen fortsætter efter annoncen: