’Jesus Wells’ skaffer Asien rent drikkevand

Gospel for Asias projekt, Jesus Wells, sikrer rent drikkevand til tørkeramte landsbyer i Asien.

”Næsten alle floderne er tørre nu, og der er mindst seks måneder til regntiden,” fortalte Daniel, som er medarbejder for Gospel for Asia i det sydlige Asien.

I nærheden af Daniels landsby talte Pastor Layak om sit folks vandmangel. Om sommeren måtte folk hente vand fra andre landsbyer, som ligger mange kilometer væk.

I en anden landsby fortalte præsten, at de havde gemt vand fra regntiden. Men folk fik en række forskellige sygdomme af at drikke dette vand.

Billig løsning

På grund af det store behov er organisationen Gospel for Asia begyndt at lave vandboringer, de såkaldte ’Jesus Wells’ til de tørkeramte landsbyer.

En lokal entreprenør bliver ansat til at bore flere brønde, så kostprisen kan holdes nede på 1400 dollar for en vandboring til gavn for en hel landsby.

Når brønden står klar, får den lokale kirke ansvaret for den daglige vedligedholdelse. Under gunstige forhold vil en brønd kunne fungere i 20 år med op til otte timers brug om dagen.

Levende vand

Selv om kristne mange steder i Asien oplever mistro og had, kan Jesus-brøndene være med til at nedbryde folks fordomme.

Mange steder oplever de kristne, som fx. pastor Suraj, at folk opgiver deres modstand mod kristendommen, når de møder godhed og omsorg hos de kristne, som tilbyder dem rent drikkevand, oplyser gospel for Asia.


Artiklen fortsætter efter annoncen: