’Unåede’ dræbte missionær

John Chau var eventyrer og uddannet missionær. Han brændte for at dele evangeliet med sentineleserne, men blev dræbt af dem kort efter ankomsten til den lille ø øst for Indien.

Missionseksperter har betegnet ø-folket sentineleserne som totalt unåede. Det kostede den 26-årige missionær John Chau livet, da han den 15. november ville bringe det kristne budskab til folket.

– Vi er blevet mindet om, at det er farligt at adlyde missionsbefalingens ord om at gøre mennesker fra alle folkeslag til Jesu disciple, skriver Religion News Service.

Eventyrer og missionær

John Allen Chau var uddannet på det kristne universitet Oral Roberts University i Oklahoma.Han var friluftsmenneske og eventyrer, og hans Instagram-profil var fyldt med billeder og beretninger fra eksotiske steder.

Samtidig brændte John Chau for at dele evangeliet med unåede grupper. Især med den lille befolkning på øen North Sentinel langt ude i Den bengalske Bugt.

Ifølge hjemmesiden peoplegroups.org findes der sandsynligvis ingen kristne på øen. De har aldrig set en bibeloversættelse eller en Jesus-film. De har heller ikke hørt optagelser af evangelierne. Sentineleserne er geografisk isolerede og dermed uden kontakt med kristne vidnesbyrd.

John Chau kendte risikoen ved at dele evangeliet med det isolerede folk. Den 14. november var han sejlet med et par fiskere til øen, hvor han så mænd bevæbnet med buer og pile. Han råbte til dem: ”Jeg hedder John, jeg elsker jer og Jesus elsker jer”.

Næste dag vendte John tilbage. Stammefolket skød mod ham, og en pil gennemborede hans vandtætte bibel.

John Chau skrev i sin dagbog: ”Gud, jeg ønsker ikke at dø. Hvem vil tage min plads, hvis jeg gør det?” Trods sin frygt – og i modstrid med indisk lov ville han alligevel tilbage til øen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den 16. november blev John igen sat af på øen, men nu blev han dræbt af pile, hvorefter øboerne trak rundt med hans lig og begravede det i sandet.

Trænet til opgaven

John Chau var medlem af missionsorganisationen All Nations, men udførte tilsyneladende sin sidste opgave helt på egen hånd.

Hans undervisere i kultur, sprog og mission på missionsskolen beskriver ham som ekstremt dygtig, flittig og meget dedikeret. Derfor blev han som den første missionær fra All Nations trænet til at rejse til øen North Sentinel.


Artiklen fortsætter efter annoncen: