Køber hus i Burundi i stedet for julegaver

Katrhine Mogen (til venstre) og hendes mor, Susanna Maxen, splejser sammen med resten af familien om et hus til Burundi.

En familie fra Ringsted bruger langt færre penge på julegaver i år for i stedet at splejse om et hus til en familie i det fattige afrikanske land Burundi. Familiens børn har ikke beklaget sig, og alle glæder sig til en roligere juleaften, skriver den kristne nødhjælpsorganisation ADRA Danmark.

”Min egen lille familie har lige været i Indien. Her så mine sønner, hvor fattige andre mennesker kan være. Derfor var det ikke svært for drengene at forstå, at vi kan gøre en forskel”, fortæller Katrine Mogensen.

”Vi har vel skåret 75 procent af gavebudgettet for i stedet at give til nogle mennesker, som har mere brug for midlerne. Gennem ADRA Danmark har vi splejset om at købe et hus i Burundi til en familie, der står og mangler et hjem,” siger hun.

ADRA Danmark har siden 2006 tilbudt danskere at købe et hus til en familie i Burundi.

Baggrunden skal findes i afslutningen af borgerkrigen mellem hutuer og tutsier i Burundi, da mange familier vendte hjem fra bl.a. Tanzania og DR Congo, hvor de havde levet som flygtninge.

Mange af dem havde kun ødelagte huse at vende hjem til.

Med penge fra Danida igangsatte ADRA Danmark og lokale samarbejdspartnere derfor et omfattende hjælpeprojekt, der siden har givet husly til over 13.910 familier. Husene, der består af tre rum, bliver bygget af sten og tag af bølgeblik. Et hus koster 4.695 kroner.