Skatteministeren må droppe at slette fradrag til kirkelige

Skatteministeren trak i sidste øjeblik før jul en bekendtgørelse tilbage, som ville have frataget ca. 30.000 givere til kirkelige organisationer fradragsretten for gaver.

Skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre)

Samlet havde organisationerne udsigt til at miste 140 mio. kr. Stramningen var en udløber af den nye trossamfundslov, som folketinget har vedtaget – og som kan opfattes som et angreb på især muslimske organisationer.

Men skatteminister Karsten Lauridsen indrømmer, at de kirkelige foreninger blev ”fanget i krydsilden”.

Blandt de organisationer, som var blevet ramt af den bebudede bekendtgørelse, er Indre Mission.

Det skyldes af IM hverken er et trossamfund eller vil defineres som en velgørende organisation.

Det samme ville være tilfældet med en lang række kirkelige organisationer, som hverken er et trossamfund eller en ”velgørende” organisation.

IM reagerede med et høringssvar, og indsamlingsorganisationen ISOBRO gik i dialog med en række politikere for at få ændret afgørelsen.

Udfordringens læsere er blandt de mest givende til kristent arbejde. Vi opfordrede i ”Bøn for Danmark” i uge 50 læserne til at bede for: ”At truslen mod kristne kirkers og organisationers økonomi må blive afværget.”

Skatteministeren afviser, at ministeriet ikke har føling med de kirkelige. Han siger i Kristeligt Dagblad, at hans ministeriun skal skaffe 1000 milliarder om året og derfor ikke kan have føling med alt. Derfor vil ministeriet gerne lytte til høringssvar, siger han.