Vejlefjordskolens kostgymnasium tilbyder nu også HF

Glade studenter fra Vejlefjord Gymnasium anno 2018 – Maria Wagenblast, Mikkel Christensen og Thereza Neesgaard.

Nede mellem bakkerne, hvor Vejlefjord skyller ind på Daugårds strandkant, ligger Vejlefjordskolen.

Skolen favner en vuggestue, en børnehave, en SFO, en grund- og efterskole, og som noget nyt nu også Danmarks eneste private kostgymnasium både for STX og HF. HF-tilbuddet er skolens nyeste skud på stammen og gør det muligt også for HF-elever at bo på skolen under deres uddannelse. Der tilbydes også en særlig ordblinde-HF.

Ticha Foged Nielsen går på Vejlefjord Gymnasium & HF. Hun fortæller fra sit første halve år som HF-elev:

-Min veninde har sagt, at det minder om mini-Hogwarts, og det er ikke bare, fordi det er fortryllende omgivelser. Vi lærer at passe på hinanden og sørge for hinanden, og vi accepterer hinandens forskelligheder og behov. Jeg har slet ikke tænkt over Facebook og Netflix, og det, at der er så godt et socialt liv rundt om skolen, er med at til at give et bedre skoleliv.

De tre H’er

Vejlefjordskolen, der er tilknyttet Syvende Dags Adventistkirken, har mottoet, de tre H’er – Hjerte, Hånd og Hoved, som omfatter uddannelse af hele mennesket – åndeligt, socialt, fysisk og ikke mindst fagligt. Men hvordan bliver disse tre bogstaver omsat til virkelighed?

Emil Gundgaard fra 3. g siger det sådan:

-På Vejlefjord Gymnasium har jeg fået en ”all inclusive” oplevelse, man har simpelthen det hele samlet på ét sted. Vennerne, fritiden, timerne, hyggen, de gode minder, for ikke at glemme afleveringerne. Det svære er faktisk at huske at kigge udadtil, men med den ”familie”, man skaber på skolen, er der intet, man ikke kan overkomme.”

Aktiv dagligdag

Dagligdagen for en gymnasie- og HF-elev på Vejlefjord Gymnasium & HF er travl. Det være sig både for dageleverne og for kosteleverne.
Der bliver knoklet på det lille gymnasium, der udbyder en palet af studieretninger og fagpakker, der giver adgang til alle populære uddannelser. Også valgfagene er der rift om på STX og HF, valgfag på C-, B- og A-niveau. Et særligt tilbud er Cambridge English Language Assessment til de elever, der er dygtige til engelsk. Det er en supplerende engelskundervisning som er en sprogtest, der er anerkendt i hele verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Frivillige unge fra hele verden

Engelsk er i det hele taget et dagligt omgangssprog blandt efterskolens og gymnasiets kostelever, da kostafdelingen henter den store verden ind i dagligdagen. Frivillige unge kristne fra USA, Australien, New Zealand, Argentina, Brasilien, Mexico og Serbien bor blandt eleverne i kostbygningerne. Især som kostelev møder man dem i hverdagen, ikke kun som hjælpere og arrangører ved sportsaktiviteter og sociale arrangementer, men også som lektiehjælpere eller måske som venner.

Skolens studiemiljø består af små klasser, hvor lærernes fokus på den enkelte elev prioriteres, og hvor lektiecafé og lektielæsning med studiekammerater giver mulighed for, at der også er plads til de mange fritidstilbud, der ligger efter kl. 16.

Det kan være rideturen på ens egen hest eller på en skolehest gennem skoven og langs stranden eller i det nye ridecenter med stalde og ridehal.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Eller måske fodboldkampen på den oplyste bane efter mørkets frembrud, fitnesscenterets mange redskaber eller svømmehallens baner.

Det kan også være de basket- eller volleyboldkampe, der spilles indendørs i sportshallen.

For de sang og musikglade er der skolens lovsangsband, og et stort kor, der hvert år arrangerer koncerter for lokalområdet og er på turnéer i Danmark og i udlandet.

Vejlefordskolen invtiterer til åbent hus søndag den 20. januar 2019 kl. 13.00.
/Red.


Artiklen fortsætter efter annoncen: