Formand og familiefar med internationalt udsyn fylder 50

Lærer og præst Finnur Petterson er formand for missionsorganisationen Aktiv Mission.

Finnur Petterson er plejefar, kirkeleder og formand for missionsorganisationen Aktiv Mission. Torsdag fylder han 50 år.

– Jeg vil ikke banke Guds ord ind i hovedet på folk, men vise Guds kærlighed i praksis!
Ordene kommer med eftertryk fra Finnur Petterson, der er formand for missionsorganisationen Aktiv Mission.

International færing

Navnet Finnur afslører færøske aner, og den er god nok: Hans mor er fra Færøerne, hvor hans familie boede, mens han var 2-5 år gammel. Og det færøske sidder fast fra dengang.

Finnur Petterson fylder 50 torsdag den 17. januar og inviterer til åbent hus søndag eftermiddag den 20. januar i hjemmet i Skævinge på Nordsjælland.

Måske er det slægtsbåndet til Færøerne, der giver ham internationalt udsyn. I hvert fald er han glad for, at hans lokale kirke, Alivekirken i Hillerød, er gået i partnerskab med Aktiv Mission for at ”nå helt derud, hvor vi ikke selv kan komme”, som han udtrykker det. Kirken har især fokus på missionsarbejdet i Indiens muslimsk dominerede Bihar-provins.

For ånd, sjæl og legeme

– Evangeliet er for alle mennesker, alle og folkeslag og kulturer. Aktiv Mission driver mission på en måde som møder menneskers behov, både fysisk, socialt og åndeligt.

Aktiv Mission arbejder gennem en lokal ngo, som opretter lokalcentre, hvor familier lærer om sundhed, husholdning og opstart af egne små virksomheder.

Finnur Petterson er selv familiefar på fuld tid, han er gift med Annette, som han har fire børn sammen med. Parret har været plejefamilie for en dreng i 19 år, mens de også er aflastningsfamilie for to tvillingedrenge 10-14 døgn om måneden.

Rent fagligt er Finnur Pettersen uddannet på Nr. Nissum Seminarium med linjefag i dansk.

Han har været præst i flere frikirker og er nu med i ledelsen af Alivekirken i Hillerød. Samtidig er han ved at færdiggøre en teologisk masteruddannelse på det australske Alphacrusis College.