Friluftsmissionen 25 år

Friluftsmission - eller OAC Danmark - har nu 25 års jubilæum.

Her forkynder OACs landsleder Torben Østermark evangeliet for børn ved hjælp af et sketchboard.

Mandag den 21. januar, var det 25 år siden, OAC Danmark – Friluftsmissionen officielt blev stiftet. Jubilæet fejres dog først den 21. september.

I opstarten før 1994 og i de første 6 år blev arbejdet ledet af Jørgen Johansen, og siden 2000 har Torben Østermark været landsleder. Missionen har i dag 1 fuldtids- og 4 deltidsmedarbejdere.

Byfester og sommerteams

Torben Østermark ser tilbage på de første 25 år:

– Når man kigger fremad, er 25 år lang tid. Men når man kigger tilbage, ja så synes det på den ene side, at 25 år er gået hurtigt.

På den anden side har vi også i disse 25 år fået lov at blive brugt af Gud mange forskellige steder: på gaden, til festivaler, byfester, Open By Night, Kulturnat, Gospel på Bakken, Jesperhus Gospel, sommerteam på Gammelbro Camping og teams i de baltiske lande. Der har også været kurser og konferencer samt besøg hos kolleger i en del andre lande og meget andet.

Vi er taknemmelige for, at nogle af dem, vi har delt evangeliet med, har taget imod Jesus og lever med ham. Nogle er kommet med i en børneklub eller juniorklub, andre er kommet på en kristen efterskole.

Og rigtig mange mennesker har hørt evangeliet gennem en af vores medarbejdere, fortæller landslederen.

Visuelle illustrationer

OAC Danmark – Friluftsmissionen er kendt for at bringe evangeliet til dem, der ikke kender det endnu eller ikke kender det særligt godt. Man bruger også særlige hjælpemidler:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ofte bruger man visuelle hjælpemidler som sketchboard, trylleri, balloner, dukker mm. for at skabe og holde opmærksomheden, og som visuelle illustrationer i forkyndelsen.

OAC Danmark – Friluftsmissionen er en del af Open Air Campaigners International (OACI), som er stiftet i 1892 i Sydney i Australien. OACI har evangelister i mere end 30 lande på alle kontinenter. Den nuværende præsident for OACI, Rob George, har flere gange besøgt Danmark, senest i 2017.

25 års jubilæet fejres med en fest i Vejle lørdag den 21. september.


Artiklen fortsætter efter annoncen: