Jesus producerede ikke alkohol

Jens Peter Lauge Giversen
Daddellunden 1, 1. tv.
6705 Esbjerg Ø

Bibelteksten til 2. søndag efter Hellig tre Konger om brylluppet i Kana kan sikkert forvirre nogle.

Det skyldes måske bibeloversætternes misforståelse af beretningen. Det drejer sig om ordet ”berusede”. Mon det står i original-teksten? – Fakta er nemlig, at det var forbudt at servere alkohol ved et bryllup for at undgå udskejelser og uro. Den vin, Jesus skabte af vand, var alkoholfri kvalitetsvin. Han har ikke produceret alkohol.

At det var alkoholfri vin, kan kontrolleres i nutiden: I forbindelse med den skønne vækkelse i Indonesien i 1900-tallet ville de nye kristne gerne have nadver. Men de var for fattige til at købe importeret vin. Så fyldte de skåle og krukker med vand og bad Jesus om at skabe vin ligesom dengang i Kana. Og de har fået vin mange gange. – Jeg mener at have læst, at vinen er blevet undersøgt. Og at det har været velsmagende kvalitetsvin totalt uden alkohol.