Spion med Gud som øverstkommanderende

Bogen falder i tre dele. Vi følger først forfatterens forsøg på at blive godkendt som agent for det amerikanske efterretningsvæsen CIA.

Det er ikke ligetil og giver nogle op- og nedture. Dernæst fortæller hun om sin tid som CIA-agent i nogle af verdens farligste krigszoner. Til sidst følger vi hendes og hendes mands arbejde med at hjælpe en gruppe forfulgte kristne ud af Iran.

Fortæller levende

Hun skriver levende og på en måde, så man fra start til slut er spændt på, hvordan tingene udvikler sig. Det er ikke en agent-roman med masser af action.

Hun kommenterer, at sådan er det ofte på film, men i virkelighedens verden bruger agenter det meste af tiden på at skaffe og analysere informationer.

Hendes hovedopgave er at være kontaktperson for kontraspioner. Det kræver at kunne vurdere, om de er til at stole på, eller om de snyder. At være med til møder med folk, hvor hun skal finde ud af, om de vil snyde hende eller deres egne, er lige så spændende som ydre dramatik.

Gud havde styr på det

Lige så naturligt som Michele Rigby Assad fortæller om, hvad hun laver i sit arbejde, fortæller hun, at hun beder til Gud. I begyndelsen fremgår det blot, at hun er kristen; i slutningen folder hun sin tro mere ud. Hun forstår, at selvom hun flere gange undervejs ikke kunne se meningen med det, hun skulle igennem, var det efter Guds plan. Han havde været hendes øverstkommanderende og haft en mening med det.

På de vildeste eventyr med Gud

Til sidst konkluderer hun: ”Det er ikke nemt at tjene Gud. Det er pinefuldt og vanskeligt. Det er ikke noget for tøsedrenge. Men hvis du lytter efter hans stemme, åbner dig for hans ledelse og forsøger at adlyde ham, vil du opleve de vildeste eventyr og bestige bjerge, du aldrig havde drømt om at kæmpe dig op ad. Gud havde et stort og godt formål med skabe mig, og han har også et stort og godt formål med dig. Det er ikke altid nemt at se, men det findes.”

Michele Rigby Assad: Ud af skjul
301sider • 249,95 kr. • ProRex


Artiklen fortsætter efter annoncen: