Sygeplejeforening sætter pris på omsorgen

Dansk Kristelig Sygeplejeforening efterspørger nomineringer til ’Omsorgsprisen 2019’.

Denne glasstuette er en del af Omsorgsprisen fra Dansk Kristelig Sygeplejeforening.

Både patienter, beboere og pårørende efterspørger omsorgen i sundhedsvæsenet. Det samme gør filosof og fhv. formand for Etisk Råd, Jacob Birkler.

I et i indlæg i Politiken den 9. januar 2019 slår han til lyd for, at vi med sundhedsreformen får en ”omsorgsgaranti”, ligesom vi har en behandlingsgaranti. Han fortsætter:

”Det, der mangler, er ikke mere overvågning, men snarere flere, der våger. (….) Omsorgspersonale, der får rammer og mulighed for at våge og drage omsorg for vores syge medborgere. En praksis, som sygeplejersker er uddannede til, men sjældent har gode rammer til og mulighed for.”

Fortjener skulderklap

Når sådanne rammer mangler, er der desto større grund til at påskønne de omsorgspersoner, der alligevel formår at yde en omsorg med høj, faglig kvalitet, medmenneskelighed og nærvær.

De fortjener et skulderklap, mener Dansk Kristelig Sygeplejeforening.

Et sådant skulderklap er Omsorgsprisen, som gives til en sygeplejerske, social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper, som er indstillet af sine kolleger. I år sker dette for femte gang.

Vinderen af Omsorgsprisen 2018, Vivi Engholdt Hansen.

Prisen består af 2000 kr., en glasstatuette, en buket blomster, et diplom og gratis deltagelse i Dansk Kristelig Sygeplejeforenings temaeftermiddag og frokost på Diakonhøjskolen i Aarhus fredag den 15. marts 2019, hvor prisen overrækkes.

Nomineringer

Man behøver ikke være medlem af foreningen for at indstille en kollega – eller for at blive nomineret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Man kan sende sit kandidatforslag sammen med begrundelsen for valget til medlem af priskomiteen Kirsti Skov Kjeldsen kirstiskov@gmail.com senest mandag den 18. februar 2019.

Sammen med nomineringen medsendes følgende oplysninger: Navn, stilling, arbejdssted og kontaktoplysninger for både den indstillede og den/de, der indstiller en kandidat til prisen.

Se også www.dks-forum.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: