20 dræbt ved bombning af katolsk kirke på Filippinerne

En romersk-katolsk katedral blev søndag ramt af en bombe under messen. Da kirkegængerne flygtede ud, blev endnu en bombe detoneret. Ialt blev 20 dræbt og 111 såret ved angrebet, som Islamisk Stat tager skylden for.

Angrebet skete i Jolo Cathedral, oplyser Associated Press. Et minut efter den første bombesprængning begyndte militær og politifolk at løbe ind i bygningen. Samtidig blev den anden bombe, som befandt sig ved indgangen, udløst.

Blandt de dræbte var der 15 civile og 5 militærfolk; der var 90 civile blandt de sårede foruden 17 soldater og to politibetjente samt to medlemmer af kystsikkerhedstjenesten.

Præsident Rodrigo Duterte har svoret at forfølge de skyldige: ”Vi vil forfølge de hensynsløse gerningsmænd bag denne feje forbrydelse til verdens ende, indtil enhver morder bliver retsforfulgt og sat bag tremmer… Loven giver dem ingen nåde.”

Siden præsidentens udtalelse har terrorgruppen IS hævdet at stå bag angrebet, oplyser Fox News.