96 dages nonstop-gudstjeneste slut – armensk familie fik asyl

”Hurra! Kirken er lukket,” står der på døren til en kirke i Haag, som holdt kontinuerlig gudstjeneste i tre måneder for at hjælpe en flygtningsfamilie.

I Bethelkirken i den hollandske by Den Haag kan man nu holde normale gudstjenester igen. Gennem de sidste tre måneder har kirken været åben for nonstop-gudstjenester dag og nat til fordel for en armensk familie, der var i fare for udvisning.

Forskellige præster og menigheder har holdt gudstjenester på skift i kirken. Den sidste gudstjeneste blev holdt af en menighed fra provinsen Zeeland. ”Lige før starten hørte vi, at vores gudstjeneste, som skulle have varet tre timer – skulle forkortes i forbindelse med den efterfølgende fejring,” fortæller pastor Eewout Klootwijk.

Den armenske familie med efternavnet Tamrazyan, som det hele handlede om, består af forældrene samt tre børn i alderen 15-21 år. Manden var politisk aktiv, men flygtede med familien til Holland i 2010 efter at have modtaget dødstrusler i hjemlandet. I 2018 fik familien besked om, at de skulle udvises. Derfor søgte de i oktober kirkeasyl i Bethel, hvorefter kirkens ledelse arrangerede nonstop-gudstjeneste. Under en gudstjeneste må politiet og andre myndighedspersoner ifølge loven nemlig ikke komme i kirken.