Pave Frans holdt gudstjeneste for 180.000 i Emiraterne

Ti tusinder af katolikker og mange tusinde muslimer deltog tirsdag i en historisk messe ledet af pave Frans i et sportsstadion i Abu Dhabi. Det er også første gang en pave besøger Den arabiske Halvø.

Paven ankom til præsidentpaladset i byen mandag og fik en storslået velkomst med blandt andet ridende politi, militærkorps og opvisning af militærfly. Under sit ophold på Den arabiske Halvø har paven besøgt en katolsk kirke i Dubai. Det er strengt forbudt for muslimer at konvertere, men mange asiatiske gæstearbejdere søger denne kirke.

Under gudstjenesten talte paven ifølge Gulf News til de fattige katolikker med et budskab fra Bjergsprædikenen, hvor Jesus siger ”Velsignede er de ydmyge – for de skal få landet i eje” og ”Velsignede er de barmhjertige – for de skal mødes med barmhjertighed.”

”Det kristne liv er at udleve glæden ved denne velsignelse, ønsket om at leve livet som en kærlighedshistorie. Det er historien om Guds trofaste kærlighed, ham, som aldrig svigter os og altid ønsker at have fællesskab med os,” sagde paven i sin prædiken ifølge Christian Post.

Paven har under besøget udtalt bekymring for befolkningen i Yemen, hvor mange sulter.

Befolkningen lider under konflikten med De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien, som i flere år har kæmpet mod shiamuslimske oprørere i Yemen.