Blind følte på Abraham og Isak

Den blinde mand (til højre) føler sig frem på skulpturen af Abraham, der parat til at ofre sønnen Isak – men bliver stoppet af Gud.
I baggrunden ses kunstneren Gert Grube. Hans bibelske skulpturer kan ses på Galleri Bibelland, der ligger på Brejning Søndergade 10.

En kunstudstilling har som regel altid et stort og veloplagt publikum, der med interesse kigger på både malerier og skulpturer.

Men er man blind, så er der en stor begrænsning. Dog ikke, hvis der er skulpturer, man kan få lov til at berøre og ”studere” nærmere.

– Forleden havde jeg en blind mand på besøg. Han var kristen og meget interesseret i mine skulpturer, fortækller Gert Grube.

– Med sine følsomme fingre ”så” han på skulpturerne og føjede til: ”Det skal god tid til at fatte meningen med det, jeg føler på. Det er er meget livagtigt.”

Fotoet viser den blinde mand i gang med at ”studere” offeralteret på skulpturen ”Abraham og Isak”. Han tog sig god tid til at føle på stenene, der udgør alteret.

Da han nærmede sig Isak og Abraham fik han dannet sig ”et billede” af hele skulpturen og var ikke så lidt opmuntret.

Der var dog én skulptur ”Løgnen”, som han ikke måtte røre ved. Den var belagt med grafitpulver, der smittede af på fingrene. Så her måtte jeg myndigt sige: ”Løgnen må du ikke røre, for den smitter.”

Den bemærkning forstod han godt og smilede.
Gæsten havde tidligere i livet arbejdet med ler og drejeskiver. Undervejs under sit ”kiggeri” fortalte han om sit eget liv på livets store drejeskive, fortæller Grube.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibelland indrettet i tidligere missionshus

Gert Grube har siden 1973 arbejdet med skulpturer, der illustrerer de bibelske skikkelser eller store livstemaer som lidelse, smerte og kærlighed.

I 1983 åbnede Gert sit private ”Bibelland” ved bopælen i Gårslev ved Fredericia. Samlingen på 42 skulpturer flyttede 2011 til det nedlagte missionshus i Brejning få kilometer fra Gårslev.

Gert Grube har testamenteret sin samling til Indre Mission med det formål, at skulpturerne kunne bevares som en helhed og stadig være tilgængelig for et stort publikum.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Galleri Bibelland har i øvrigt fernisering Palmesøndag d.14.april kl.14.00, fortæller Grube, som tidligere også har udsendt en daglig andagt over mail. Den er nu overtaget af hans tidligere webmaster.

Galleri Bibelland ligger på Brejning Søndergade 10, 7080 Børkop.

Hjemmesiden er:
galleribibelland.dk