Farlig og kærlig – på samme tid

Af Daniel Martin Lanting

Er Gud farlig? Umiddelbart kan vi komme til at tænke: ”Nej, selvfølgelig ikke!” For Gud er da vores kærlige far i himlen, er han ikke? Gud er jo nådig og barmhjertig og sen til vrede, så selvfølgelig er han ikke farlig! Eller er han?

Det kan måske godt fornemmes, hvor jeg vil hen med det, jeg skriver her, men alt det ovennævnte er noget, jeg let kan komme til at tænke om Gud. Jeg tror da også, at alt det med Guds kærlighed er rigtigt, men det udelukker ikke, at Gud er farlig!

For jeg tror nemlig, at samtidig med at Gud er mere nådig og kærlig, end vi overhovedet kan håbe på, tror jeg også, at Gud er farligere og mere frygtindgydende end vores allerværste mareridt.

For Gud bliver vred. Gud bliver vred, når vi ikke lever som de mennesker, han har skabt os til at være. Han bliver vred, når vi fejler i at elske, men i stedet gør skade eller negligerer vores næste.

Og Guds vrede er ikke rar at blive ramt af! Tænk på Sodoma og Gomorra! Tænk på syndfloden!
Hvor kommer Guds kærlighed så ind i billedet?

Det er her at evangeliet, Guds udstrakte hånd, Guds kærlighedserklæring, bliver smuk og episk.

Den bliver livsnødvendig! For al den vrede Gud har over de fejltagelser og egoistiske ting, vi har gjort, alle vores onde handlinger, lod han ramme sig selv på korset. Det var der, Guds vrede virkelig blev synlig.

Har du nogensinde tænkt over, at Jesus ikke sagde et ord, da han blev slået, pisket, hånet; da han fik slået søm igennem hænder og fødder; da han hang på korset og var ved at blive kvalt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var først, da Jesus døde, at han skreg, og Jesus skreg, fordi al Guds vrede ramte ham. Hele menneskehedens ondskab blev Jesus straffet for!

For Gud har faktisk en kæmpe, farlig kærlighed til os, som er større, end vi nogensinde vil kunne begribe! Og den er fuld af tilgivelse! Som der står i Kol. 2,14 ”han slettede vort gældsbevis med alle dets bestemmelser imod os; han fjernede det ved at nagle det til korset”.

Det betyder for os, at vi ikke har grund til at frygte Gud, så længe vi tror på Jesus, for Jesus byttede sit liv rundt med vores. Så når Gud ser på os, ser han det liv, Jesus levede for vores skyld, og straffen går forbi os.


Artiklen fortsætter efter annoncen: