Frihed – en by i Rusland?

Jens Kr. Mølby Nielsen, Aulum
Folketingskandidat for KD i Holstebro

Jeg er chokeret! Dennis Christensen er netop idømt seks års fængsel i Rusland for at mødes med andre Jehovas vidner (JV) og læse op af Bibelen.

Jo jo, de er aktive, – lidt for aktive lørdag formiddag, mener mange danskere! I Rusland vurderer de så JV som en ekstremistisk organisation.

Jeg bryder mig slet ikke om JV´s lære og deres metoder. Men, at de ”udgør en trussel mod borgernes sikkerhed og mod offentlig ro og orden”, er nok lige dramatisk nok efter min mening.

Men, det der virkelig chokerer mig, er ikke dommen, – den står sikkert mål med så mange andre forfølgelser af kristne ud over jorden. I mange lande endda langt værre og i stor stil med døden til følge. Det, der virkelig gør mig bange, er en tråd på Facebook, hvor en lang række kommentarer retfærdiggør dommen,- ja, hvor der direkte kommer ønsker om, at vi i DK indfører samme restriktioner for tro og livsførelse! Hvordan opnår et samfund det? Ved at starte i det små, ved at tale ondt om folk, man ikke lige forstår, ved at undlade at ansætte folk med anderledes kulør eller navn.

I KD mener vi, at det er en menneskeret at tænke, tro og tale frit. En ret, som Danmark har værnet om i årtier. Og en ret, som er truet i dag. Vi vil bekæmpe enhver form for ekstremisme, manipulation og tankekontrol. Vi vil bekæmpe alle former for social kontrol og undertrykkelse af minoriteter. Og vi skal kæmpe for åndsfrihed, dialog og tolerance. Netop dialog i respekt for hinanden er fundamentet for demokrati – også når, eller måske netop når vi slet ikke forstår, hvordan nogen kan tro og tænke, som de gør.

Vi vil sikre, at der ikke er love, som forbyder tale, tro og tanke. Og vi vil opfordre til dialog i alle sammenhænge. Der er handlinger, som skal straffes! Derfor taler vi varmt om alles ret til at ytre deres holdninger, men slår hårdt ned på mennesker, som opfordrer til brud på menneskerettighederne – herunder opfordring til vold.