Tro i praksis

Knud Held-Hansen savner mere tro praktiseret som hos fx. Hans Berntsen, der har bedt for syge i mange år.

Knud Held-Hansen
Juelsparken 2, 2.tv.
9210 Aalborg SØ

Hvad skal man mene om Torben Søndergaard? Var det en rigtig fremstilling, TV2 præsenterede os for i sine 3 dokumentar-programmer ”Guds bedste børn” her først på året? Efterfølgende er Torben Søndergaard blevet udråbt som kvaksalver, som er en person, der udøver lægevirksomhed uden at have autorisation dertil; fusker i faget med andre ord. Nu er Torben Søndergaard jo heller ikke hverken teolog eller læge, men læser i sin bibel, tror hvad der står og gør, som der står skrevet i sin tro på Jesus. Han har erfaring for, at så sker der noget i kraft af Helligånden, som kendes ved ham.

Den voldsomme kritik af Torben Søndergaard har nu ført til, at han vender Danmark ryggen og udøver sin mission, hvor Gud nu vil bruge ham. Hvis man ikke har fået nok af manden, kan man Google ham på YouTube og følge ham på video. Hvor han f.eks. i Paris, med Eiffeltårnet som baggrund, råber op, prædiker, helbreder og befrier eller udfrier mennesker fra det onde eller den onde, som man har givet råderum. Men ingen er fejlfri, heller ikke Torben Søndergaard.

Det går lidt voldsomt til, når mennesker bliver befriet for en eller flere onde ånder, som kan tage bolig i os. Hvis man vil have det yderligere bekræftet, kan det anbefales læserne at google T. B. Joshua, der er præst ved en meget stor kirke i Nigeria. På videoerne går det tilsvarende voldsomt til, når denne præst udfrier mennesker ved hjælp af Helligånden. T. B. Joshua har flere nådegaver, nemlig både profetiens- og helbredelsens, som virker aldeles overbevisende og sætter tvivlere til vægs. Talrige bliver hjulpet i hans kirke gennem hans tjeneste og bekræfter dermed for os, at Jesus virker, når vi tror på ham, beder til ham, adlyder ham, når Guds ord tager bolig i hjerte og hjerne, og når ellers Helligånden vedkender sig os.

Vores folkekirke prædiker tro til frelse og døber vore småbørn på forældrenes og menighedens tro, eftersom barnet endnu ikke har en bevidst tro på Jesus. Men desværre baner folkekirken ikke vejen for os til at udøve den samme tjeneste, som vi ser praktiseret hos Torben Søndergaard og T. B. Joshua. Det savner jeg og håber, at det på et tidspunkt bliver mere almindeligt at praktisere, hvad Torben, T. B. Joshua og mange andre udøver fx også Hans Berntsen, tidligere chef i Føtex, Volvo og Idémøbler. I dag er han pensionist og bruger meget af sin tid på at missionere og bede for syge mennesker, som selv eksperter er forbløffede over at se virker helbredende.

At det ikke er et syndfrit liv og levned, som Jehovas Vidner bestræber sig på at leve i, der frelser os, kom stærkt til udtryk, da Jesus blev korsfæstet side om side med to forbrydere. Den ene af de forbrydere, som hang dér, spottede ham; men den anden satte ham i rette og sagde: ”Frygter du ikke engang Gud, du som har fået den samme dom? Og vi har fået den med rette; vi får kun løn som forskyldt, men han har intet ondt gjort.” Og han sagde: ”Jesus, husk mig, når du kommer i dit rige.” Og Jesus sagde til ham: ”Sandelig siger jeg dig: I dag skal du være med mig i Paradis.”
(Forkortet, red.)