Hvert femte barn i verden vokser op i krigsområder

I verdens ti værst ramte lande døde 550.000 spædbørn fra 2013-2017 på grund af væbnede konflikter. Der er en voldsom stigning i antallet af børn, der lever – og dør – i konfliktområder, vurderer Red Barnet.

420 millioner børn – eller næsten en femtedel af alle verdens børn – bor i områder præget af krig og konflikt, fastslog en ny rapport fra Red Barnet forrige fredag.

– Rapporten viser, at antallet af børn, som lever i konfliktområder, er steget med 30 millioner inden for de sidste to år. Desuden fremhæver rapporten, at børn i stigende grad er direkte mål for angreb og ødelæggende handlinger i konflikter, siger Red Barnets katastrofechef Kristine Mærkedahl Jensen til TV2.dk

Ifølge rapporten har FN i perioden 2010-2017 registreret næsten en tredobling af ”grove overtrædelser”, hvor børn er blevet dræbt, lemlæstet, rekrutteret som soldater og krænket seksuelt.