Misael lærte nyt om dansk kultur, da han fik peber

Et missionskald førte ADRAs nye bogholder fra USA til Danmark.

Amerikansk-cubanske Misael Abdiel Dominguez er blevet ansat som ny økonomiansvarlig for alle ADRA Danmarks udenlandske projekter.

”Jeg fik virkelig jeres kultur at mærke, da jeg fyldte 30 år for nyligt. Mine tidligere kollegaer, elever og frivillige fra Vejlefjordskolens kostgymnasium overhældte mig med peber, fordi jeg endnu ikke er gift,” fortæller Misael Abdiel Dominguez. Han griner, så hele kroppen ryster, idet han mindes fødselsdagsoplevelsen, der både beskriver hans tidligere arbejdsplads og hans nuværende alder.

Misael Abdiel Dominguez fra Chattanooga i Tennessee kommer fra en cubansk familie, men er født og opvokset i USA. Han er nu i gang med at lære ADRA Danmarks systemer og projekter at kende.

Bogholder med passion

Det er altid muligt at høre, hvor på arbejdspladsen, Misael befinder sig. Dels fordi huset er lille, og dels fordi han har en god tenorstemme.

”Jeg elsker at synge opera og har rejst rundt i USA med et operakor fra mit universitet. Vi nåede at producere en cd,” fortæller han på engelsk. At føre samtaler på dansk er endnu lidt svært for ham.

Derudover elsker ADRA Danmarks nye ’financial controller’, som det hedder på godt dansk, at fotografere, at rejse, at lave mad og at white water rafte, dvs.at manøvre i gummibåd ned ad en strømfyldt flod med en åre.

Misael har valgt at arbejde med økonomi på grund af sin bedstefar, der var bogholder. Drengen Misael blev smittet af den ældre mands fascination af tal, og han fik ofte lov til at give en hånd med på kontoret, når regnskaberne skulle afstemmes og checks kontrolleres.

Missionskald førte Misael til Danmark

Misael er adventist, og det var i første omgang kaldet til mission, der førte ham til Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg studerede på et kristent universitet derhjemme, hvor vi blev opmuntret til at rejse ud i verden og tjene vores næste med de evner, vi har fået. Min egen længsel efter at rejse ud og gøre en forskel blev født undervejs i studierne.”

Dog gik der otte år efter endt eksamen, før kaldet igen vækkede ham. Han havde da prøvet både at arbejde i en amerikansk NGO og i et milliard-omsættende forsikringsselskab. På sidstnævnte arbejdsplads tog han den endelige beslutning.

”Det var lærerigt at arbejde i forsikringsselskabet, men jeg bliver mere motiveret af at hjælpe mennesker end at arbejde med milliarder på bundlinjen. På universitetets jobside opdagede jeg stillingen på Vejlefjordskolens kostgymnasium,” siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ved adventisternes skole i Vejle fungerede Misael som leder-assistent i kostskolens drengeafdeling og som hjælpelærer i spansk og engelsk. Om aftenen var han gangvagt. Han elsker at arbejde med unge, og i USA var han ungdomspræst i sin kirke, fortæller han.

Skal føre tilsyn med projekter i udlandet

Ifølge danske regler måtte Misael kun arbejde med mission i Danmark i halvandet år, og da tiden på skolen randt ud, ledte han efter et regulært job. Dels for at betale af på sin studiegæld derhjemme og dels for at efterleve sin drøm om at rejse ud i verden og gøre en forskel.

Nu skal Misael blandt andet besøge ADRA Danmarks samarbejdspartnere for at føre tilsyn med økonomien i projekterne.

”Måske kan jeg efter behov være med til at forenkle nogle arbejdsgange og eksempelvis gøre det nemmere at rapportere, så tid og penge bliver brugt mest effektivt,” udtaler den syngende bogholder.


Artiklen fortsætter efter annoncen: