Tidligere fange i Tyrkiet, pastor Brunson, vil gerne tilbage

Fox News viste, hvordan Andrew Brunson efter frigivelsen fra Tyrkiet i 2018 besøgte præsident Trump i Det Hvide Hus og bad for ham.

Andrew Brunson sad fængslet i Tyrkiet i 2 år som gidsel i et politisk spil mellem Tyrkiet og USA, før han endelig blev sat fri. Men han vil gerne vende tilbage til landet, hvor det bliver stadig sværere at være kristen, skriver The Christian Post.

På et møde i Washington med repræsentanter for den trosfrihedskommission, USCIRF, som var involveret i at få ham frigivet, fortalte Brunson om sine planer.

– Jeg tror, det bliver mere vanskeligt for kirken i Tyrkiet, der er flere restriktioner på vej nu.

Flere missionærer er blevet deporteret fra landet, og det svækker kirken meget, til dels på grund af det medierne fortæller om mig med støtte fra eller på initiativ af regeringen. De tegner et meget negativt billede af kristne. De siger fx, at jeg er terrorist, eller at kristne støtter terrorgrupper, og at vi ønsker at splitte landet op, sagde Brunson.

Han understreger, at det modsatte er tilfældet: Kristne beder for deres land og ønsker at være til velsignelse for det.

”Vi elsker folket, fordi Gud elsker det. Hvis vi kunne, ville vi vende tilbage, men det vil USCIRF nok ikke ønske, at vi gør, sagde Andrew Brunson med et smil.