Ungt par fra København til Sisimiut i Grønland

Det er ikke længere nok at have et velbetalt arbejde, det skal også betyde noget.

Sømandsshjemmet i Sismiut tiltrækker også unge volontører til arbejde midt i den storslåede natur nord for Polarcirklen.

Sofie og Magnus Rejkjær Elleby, København, er ansat som nyt lederpar på sømandshjemmet i Sisimiut.

De ansættes fra den 1. juli og afløser Jytte og Preben Andersen. Dermed skifter de københavnerlivet ud med travle dage nord for Polarcirklen i Grønlands næststørste by, der tæller knap 5500 indbyggere. Sammen med deres lille søn Winston glæder de sig til at møde grønlænderne.

Sofie og Magnus Rejkjær Elleby med deres lille søn Winston.

”Vi har i lang tid haft et ønske om at arbejde et sted, hvor vi kan flette vores kristne tro og værdigrundlag ind, og så fik vi øje på muligheden for at komme til Grønland for Sømandsmissionen,” fortæller Sofie.

”Da vi begge gik hjemme på barsel med Winston nogle måneder, blev der tid til at reflektere og tænke os om på ny. Om hvad det var, vi ville, sådan i det hele taget. Jeg fik gode jobtilbud, men det her er det rigtige for os. Vi træder ikke ned af karrierestigen – vi hopper over på en anden!” fortæller Magnus.

Mange kompetencer

Sofie skriver pt. speciale i humanfysiologi og har sideløbende med studiet været gymnasielærer i biologi og idræt på Borupgaard Gymnasium.

Magnus er uddannet cand.merc. i erhvervsøkonomi og psykologi. Han kommer fra et job som organisations- og ledelseskonsulent hos Nobiles, hvor bl.a. Folketinget, Politiet og Røde Kors har nydt godt af hans kompetencer.

Parret er på ingen måder bange for at lære nyt eller blive udfordret. De mødte hinanden på Løgumkloster Efterskole, og selv om det ikke er årtier siden, er deres CV fyldige. Hos Sofie står der fx formidler på Experimentarium og teambuildings-instruktør, og hos Magnus restaurantchef og trælastsælger.

Trives blandt folk

”Vi trives med at være omgivet af og i dialog med mennesker, og derfor virker hotelbranchen ikke så fjern. Desuden glæder vi os til at drive en spændende forretning med et godt formål med fokus på diakoni og mission,” siger Sofie.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun glæder sig også til natur-oplevelser – har tidligere instrueret i bueskydning og klatring.

Eventyrlyst og udlængsel

Kolleger og venner fra studietiden spørger meget ind til, hvad det er, de skal i Grønland:
”Det er ikke længere nok at have et velbetalt arbejde, det skal også betyde noget for en personligt. Eventyrlyst og udlængsel ligger uforløst i manges drømme, og derfor niver vi engang imellem os selv i armen – for nu er vi på vej på eventyr med visioner!”

Unge volontører

Sofie og Magnus glæder sig også til mødet med de danske volontører, der altid er en del af et sømandshjem i Grønland:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det er en helt vild fed ting, at der er unge, som vælger at arbejde på sømandshjemmet.
Vi vil skabe en inkluderende og kærlig ramme, hvor der er plads til at være den, man er. Unge står midt i at skulle finde ud af, hvem de er, og hvilken retning livet skal dreje. Ved at tage til Grønland har de allerede udvist mod. Vi glæder os til at dele tiden med dem og vise omsorg og nærvær.

Fra LM til Vineyard

Sofie og Magnus har baggrund i Luthersk Mission og Missionsforbundet og kommer nu i København Vineyard, hvor de især er engageret i ungdomsarbejdet.
Vineyard er en meget udadvendt kirke med fokus på diakonalt arbejde, hvilket Sofie og Magnus trives med.

”Vi betragter ikke os selv som missionærer, men holder af at praktisere vores tro gennem medmenneskelige handlinger. Vi taler med mange om tro og tvivl,” fortæller Sofie.
”Vi betragter alle mennesker som helt unikke og værdifulde, og denne grundholdning opmuntrer os til at møde mennesker med kærlighed i ord og handlinger,” fortsætter Magnus.

Ressourcer og netværk

”Jeg synes, Sømandsmissionen og kirkelige organisationer er for ydmyge omkring det fantastiske diakonale og sociale arbejde, de udfører,” mener Magnus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det arbejde kan sagtens måle sig med det, jeg har set i andre sammenhænge. Kirkelige organisationer er bygget op om et utroligt stærkt netværk både lokalt og bredere. Det gør organisationerne stærkt rustede til at implementere alle former for kreative initiativer. Det glæder vi os til at prøve kræfter med i Grønland.”