Bed om flere troende præster!

Hanne Heiden sammen med datteren Nora.(Foto: Mich. Bobjerg).

– Vi må bede om flere troende præster, opfordrer Hanne Heiden, som er med i en bedegruppe på Fyn.

– Jeg spildte selv mange år på at komme i en kirke og høre på en præst, som ikke var troende.

Han kunne naturligvis ikke give mig det, jeg havde brug for. Senere kom jeg heldigvis i forbindelse med troende præster, og der er jo alt til forskel, fortæller Hanne Heiden.

Hun ønsker at opfordre alle læsere til at bede for flere troende præster – især i Folkekirken, hvor teologer uddannes på fakulteter, der ikke styrker troen, men tværtimod piller den fra de studerende.

– Det er jo fuldstændig uholdbart, hvis præsterne ikke tror og ikke selv har et åndeligt liv.

Hvordan skal de kunne give noget til menigheden, spørger Hanne.

Hun kommer nu i Skt Hans Kirke i Odense, hvor hun glæder sig over, at der er troende præster.

Lang åndelig rejse

Hanne og datteren Nora fortalte om deres åndelige rejse i en artikel i Udfordringen (40/2007).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den begyndte, da hendes datter Nora i 1985 faldt ned fra en hems og fik en blødning midt i hjernen. Og da hun blev taget ud af respiratoren efter en uge, kunne hun ingenting.

Desperat kom Hanne i kontakt med en ”psykisk healer”, og søgte efter hjælp og helbredelse i den alternative og nyreligiøse verden.

I 1989 inviterer Noras mormor Hanne og Nora med på en tur til Indien for at besøge guruen Sai Baba. Nora blev ikke helbredt, men de blev alle klar over, at der fandtes en åndelig verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Trods alternativ behandling tog depressionerne til. Efter en ny mislykket tur til Indien drejede Noras interesse sig mod Gud.

Hanne tog en snak med sognepræsten om, hvad man kunne gøre for at hjælpe Nora videre.

Inden længe flyttede Nora så til København for at studere teologi, men dyrkede samtidig indisk meditation.

Teologien var dog for kedelig, og hun vendte tilbage til Fyn. Her bad hun en aften desperat til Gud om at gribe ind. Da hun vågnede næste morgen havde hun haft en drøm og følte sig rask.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nora flyttede ind i Dalum Kloster og deltog i alle tidebønnerne.

Hanne begyndte at tage med til møder om helbredelse i den Katolske Kirke i Esbjerg.

– Jeg havde aldrig nogensinde hørt om, at der var nogen, der kunne helbrede i dag som på Jesu tid, fortæller Hanne. Hun ville nu finde ud af, hvad Bibelen selv sagde om Jesus, og ikke bare tro på, hvad andre sagde.

Svaret på drømmen

Mor og datter var også i Portugal for at besøge det katolske valfartssted Fatima. Da Nora her besøgte sakramentskapellet, så hun en moderne skulptur, som svarede til, hvad hun havde set i den drøm, hun havde flere år før.

Efter den stærke oplevelse i Fatima var tvivlen forsvundet hos såvel Hanne som Nora. De vidste begge, at nu havde de fundet det, de søgte. Troen på Jesus.

Efterfølgende har de bevæget sig meget omkring i forskellige kirkesamfund.

Nora tog efter et ophold hos karismatiske katolikker i England til Pinsevækkelsens Højskole i Mariager og er senere vendt tilbage til folkekirken, hvor hun oprindelig er både døbt og konfirmeret.

Hanne har søgt undervisning i forskellige kirkesamfund, men har fundet et fællesskab, hvor hun føler sig hjemme i en folkekirke, Skt. Hans Kirke i Odense. Hun ser en stor styrke i, at oplevelserne med Gud ikke er bundet til et bestemt kirkesamfund.

Som at få et nyt liv

– Jeg er naturligt nok blevet meget økumenisk og er for eksempel meget begejstret for SommerOase, hvor man er tværkirkelige med fokus på Jesus og ikke mener, at noget kirkesamfund har patent på den treenige Gud, siger Hanne.

– Mange af dem, jeg er sammen med nu, er jo vokset op med kristendommen som en naturlig del af deres liv. Men for mig, som kommer fra et ukirkeligt miljø uden tro på, at Kristus gør hele forskellen, har det været som at få et nyt liv, siger Hanne.

Nora blev gift med Preben og er mor til Rebekka.

Hele artiklen om Hanne og Noras åndelige rejse kan findes på Udfordringen.dk.