Det dårlige regner ned over mit liv

Det dårlige regner ned over mit liv.

Til Orla Lindskov
Jeg er en troende mand i slutningen af fyrrerne, og jeg skriver til dig, fordi jeg trænger til din hjælp.

Jeg kæmper med en begyndende Diabetes 2, som jeg meget gerne vil have, du beder om helbredelse for. Denne lidelse kommer så oven i alt det andet dårlige.

Det dårlige regner ned over mit liv. Jeg spørger igen og igen om, hvorfor dårlige ting skal ramme netop mig.

Jeg er alvorlig i mit kristne liv og beder meget. Jeg forlanger ikke meget af livet. Jeg har fået en kristen opdragelse i et godt og nøjsomt, kristent hjem. Jeg har altid svaret enhver sit.

Derfor har det ramt mig hårdt, at en bekendt af mig ikke har betalt et lån tilbage.

Han var kommet økonomisk i klemme, og han gav mig en bestemt dato, hvor han ville betale lånet tilbage. De skete ikke.

Jeg har ikke for mange penge, så jeg kunne godt bruge at få pengene tilbage. Min bekendte har i øvrigt lige fået sig en ny bil. Det har jeg ikke selv råd til.

Min kone griner af mig. Hun mener, at jeg i denne sag skal vise, hvad jeg står for. Hendes udtalelse gør mig vred. Hun siger, at jeg skal opsøge manden og minde ham om aftalen. Det vil jeg ikke. Jeg synes, det er for pinligt, at skulle gå til en bekendt og minde ham om, at han har brudt vores aftale.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Langt værre er det for mig, at jeg på to år har skiftet arbejde 3 gange. Ind imellem har jeg også været på dagpenge. Det har vi ikke råd til.

Min første arbejdsplads var jeg rigtig glad for. Der var jeg i mange år. Men der blev ansat en yngre medarbejder med en højere uddannelse indenfor IT. Han kunne gøre tingene langt hurtigere end mig.

Jeg føler, jeg blev skubbet ud. Men heldigvis er jeg kommet i arbejde igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det sidste, der er kommet til, er problemer med mine teenage-børn. De klager til min hustru over, at jeg ikke forstår dem. Så bliver jeg vred.

Nogle gange prøver jeg at lukke øjnene for virkeligheden. Jeg dagdrømmer om et bedre liv. Jeg føler mig som offer. Jeg føler, at jeg bliver kostet rundt med. Jeg føler, at mine kære sårer mig.

Orla Lindskov, kan du kaste lidt lys over min situation og råde mig?

Hilsen fra
En rådvild mand


Artiklen fortsætter efter annoncen:SVAR:

Bibelen kræver ikke, at vi ligefrem skal synes om alt, hvad der sker. Men hvis du accepterer virkeligheden, som den er, så er du i stand til at træffe valg og med Guds hjælp ændre på din situation.

Gud kan bruge alt i dit liv til noget godt

Kære rådvilde mand
Du er ked af dit liv og af din situation.

Lad mig derfor prøve at vejlede dig med udgangspunkt i et sted i Bibelen.

Lige med hensyn til lånet, der ikke er blevet betalt tilbage: – Gør som din hustru siger: – opsøg din bekendte og gør ham opmærksom på jeres aftale.

Bed Jesus om at gå med dig, når du skal besøge din bekendte, så du ikke også her bliver vred, og det hele ender i konflikt.

Overskriften over mit svar til dig er som sagt et skriftsted fra Bibelen:
Romerbrevet kap. 8, vers 28, som siger:

”Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud, og som efter hans beslutning er kaldet.”

Dette vers handler om at vi tager imod livet, som det er, og som det kommer. Om at tage imod livet uden at blive negativ og uden at fælde dom over livet og kalde det dårligt.

Romerbrevet vil lære os at forstå, at der er en mening med alt, hvad der sker i vores liv. Endda med tabs-oplevelser og sygdom.

Bibelen kræver ikke, at vi ligefrem skal synes om alt, hvad der sker. Men hvis du accepterer virkeligheden, som den er, så er du i stand til at træffe valg og med Guds hjælp ændre på din situation.

Hvis du derimod havner i bitterhed, beklagelser og vrede, fordi tingene er som de er, så gør du dig selv til et offer for omstændighederne og et offer for andre. Så låser du dig selv fast. Tro i stedet på, at alt vil blive godt igen, netop fordi alt i livet er forbi-gående.

Dette er, hvad Romerbrevet vil fortælle dig: – At Gud ønsker at være en dør for dig til noget godt og noget bedre.

Accepter derfor, at din situation lige nu er, som den er. Accept er nemlig at være modig. Accept er respekt for dig selv. Accept er også respekt for andre. I forbindelse med accept er næste skridt nemlig, at du ophører med at lægge skylden på andre for det dårlige i dit liv. Du påtager dig ansvar for dit liv. Ansvar for, at det er, som det er.

Så kommer du også i samklang med Helligånden, og du forstår at, ”alt står i Gud faders hånd”. Intet er tilfældigt.

Du bryder dig nok ikke om myrer på bordet, når du er på skovtur. Men du accepterer nok alligevel, at myrerne har lige så meget ret til at være i skoven, som du har. Du lukker ikke øjnene for myrerne og lader som ingenting. Nej, du træffer de nødvendige forholdsregler for at holde dem væk fra din kartoffelsalat.

Accepter dit liv, som det nu engang er. Det er udgangspunktet. Accepter, at der vil være myrer på skovturen.

Det er visdom, at du indser, at der er mennesker, der har andre behov end dine, og at det bare er i orden.

Nu tænker jeg også meget på dine børn. Bliv ikke vred på dem. Når du ikke længere er fyldt med vrede, frygt og følelsen af at være et offer for andre, så vil Gud blive stor i dit liv, og så vil du blive stor i dine børns øjne.

Myrerne mister ikke modet, når de kravler op på dit bord og opdager, at din kartoffelsalat er dækket til med staniol. De kravler blot ned igen og venter til din tallerken ved et uheld ryger på jorden.

Accept er også at stole på, at alt i dit liv på grund af Gud vil ende rigtigt.

Med venlig hilsen
Orla Lindskov.

OPLEVELSE:

Det handler om en oplevelse, jeg fik på et møde i Valby.

Orla Lindskov talte, og efter det var der forbøn. Forbønnen blev en stor lykke for mig. Midt under forbønnen mærkede jeg nemlig Jesu nærvær. Jeg mærkede en fred, en lykke og en varme, og jeg blev helbredt for min neuralgi.
En hilsen fra R.