Y’s Men vil samle ind til skole i DR Congo

Målet for klubbernes regionsprojekt er at indsamle 300.000 kroner.

Knud Elmo Knudsen fra missionsselskabet BDM har besøgt en lejr med 25.000 flygtninge i byen Goma på grænsen til Rwanda og Uganda.

Først i februar præsenterede pendlermissionær Knud Elmo Knudsen BDMs nye skolebyggeri-projekt i DR Congo for 150 delegerede fra landets Y’s Men’s-klubber. Skoleprojektet, som Knud Elmo forventer vil gøre en stor forskel, bliver årets indsamlingsprojekt i Y´s Men’s-klubber landet over.

Et BDM-skoleprojekt i en stor flygtningelejr udenfor byen Goma bliver et af Y’s Men’s regionsprojekter i 2019-2020. Målet er at indsamle 300.000 kroner. Derfor var BDM inviteret til stormøde på Lunderskov Efterskole for at introducere projektet for klubberne.

Projektet indebærer, at landets Y’s Men’s klubber fra efteråret 2019 vil samle ind til byggeriet, som ventes at gøre en stor forskel for 300 børn i flygtningelejren. I lejren har børnene, sammen med deres familier, søgt tilflugt for borgerkrigen i det uroplagede land.

Kummerlige forhold

Området huser op mod 25.000 flygtninge på grænsen til Rwanda og Uganda. BDMs udsendte Knud Elmo Knudsen har besøgt lejren ad flere omgange. Han beskriver forholdene som kummerlige:

– Vi befinder os i en flygtningelejr ca. 10 km vest for Goma i provinsen Kivu Nord, DR-Congo.

Mange congolesere fra grænseområderne til Rwanda og Uganda har søgt tilflugt her i frygt for de guerillatropper, som stadig efter borgerkrigen hærger i de utilgængelige områder.

Pga. de omskiftelige politiske forhold har det været vanskeligt for hjælpeorganisationer at færdes i området. Flygtningene har derfor ikke adgang til hverken medicinsk behandling eller uddannelse.

Nu skal et indsamlingsprojekt i danske Y’s Mens klubber skaffe penge til byggeri af en skole for de svageste grupper.
Hjælp til de allersvageste

Målet med skolebyggeriet er at hjælpe de svageste grupper, fortæller Knud Elmo Knudsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– En særligt udsat gruppe er et par tusinde pygmæer, som traditionelt står uden for de rettigheder, som andre har. Det er denne gruppe, vi har mest fokus på og gerne vil hjælpe frem, så de opnår en ligestilling med andre, siger han.

BDMs plan er i høj grad at involvere de mange flygtninge i byggeriet, både i den praktiske forberedelse, materialevalg og i selve byggeriet. Det skal foregå i samarbejde med den lokale Brødrekirke, som findes på stedet.

Brødrekirken driver i dag en skole for 150 børn. Også en menighed gør brug af en meget interimistisk blikplade-bygning.


Artiklen fortsætter efter annoncen: