Kristne rammes især i påsken

Open Doors Danmark fordømmer angrebene i Sri Lanka.

– I mange lande bliver kristne især forfulgt under påskefejringen, siger generalsekretær i Open Doors, René Brocelius Ottesen.

”Vi står i solidaritet med de mange familier – i Sri Lanka og i Danmark – som nu sørger over deres tab,” hedder det i en pressemeddelelse fra Open Doors Danmark.

Videre hedder det i pressemeddelelsen fra den 23. april:

”Påskesøndag blev Sri Lanka ramt af en af de mest dødelige angreb på kristne under en påskehøjtid. Tre kirker blev ramt under påskegudstjenesten, ligesom tre hoteller blev angrebet.

De seks næsten simultane angreb blev efterfulgt af to yderligere eksplosioner.

Dødstallet lyder på 310, men er fortsat stigende, og over 500 meldes såret. Selvmordsangrebene har efterladt tusinderne af mennesker i sorg og fortvivlelse, og deres liv kommer aldrig til at blive det samme igen.

Open Doors fordømmer angrebene i Sri Lanka, og ligesom resten af verden er vi chokerede og forfærdede over at skulle være vidner til sådan et koldblodigt angreb. Angreb, som med tiden er gået hen og blevet dagligdag for de forfulgte kristne, når de samles.

Gennem de senere år har vi i Open Doors netop set en tendens til, at ekstremistiske grupperinger intensiverer forfølgelsen mod de kristne under påskehøjtiden. Vi har set det ske i Nigeria, Egypten, Irak, Pakistan – og nu også Sri Lanka.

I flere år har vi støttet kirken i Sri Lanka med undervisning, udviklingshjælp og kurser, der forbereder de kristne på, hvordan forfølgelsen skal håndteres. I dag står vi klar med traumebehandling og nødhjælp til de ramte familier.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vores dybeste medfølelse går til de ramte familier og menigheder, som er ramt af denne umenneskelige situation. Vores tanker og bønner går til dem, ligesom vi også nu vil støtte dem der, hvor de har brug for hjælp,” skriver Open Doors Danmark.