Ny generalsekretær i Caritas

Caritas Danmark har valgt Maria Krabbe Hammershøy som generalsekretær efter Jann Sjursen, der stoppede tidligere i år. Maria K. Hammershøy har en stærk ledelsesprofil og brænder for katolsk sociallære og de fattiges forrang, oplyser bestyrelsesformand Christa Bonde, Caritas Danmark.

Maria Krabbe Hammershøy (48) har stor international erfaring inden for formidling, ledelse, fundraising, forretningsudvikling og bestyrelsesarbejde og et indgående kendskab til frivilligt arbejde på alle niveauer.

– Caritas er en enestående og nødvendig organisation, som arbejder for de svageste overalt i verden. Det er med stor ydmyghed og glæde at jeg tiltræder stillingen som generalsekretær. Jeg ser meget frem til at arbejde mere konkret med fællesskab og sammenhængskraft både i Danmark og internationalt, og til at følge og styrke Caritas Danmarks innovative og nyskabende projekter inden for nødhjælp og udvikling, siger Maria Krabbe Hammershøy.

Hun ønsker at fastholde og styrke samarbejdet mellem Caritas og den katolske kirke og de danske organisationer, virksomheder, partnere og donorer.

De sidste otte år har Maria K. Hammershøy været ansat som Head of Rights hos Bloomsbury Publishing i London. Derudover har hun lavet kirkeligt arbejde på dansk og europæisk plan og privatfinansierede sociale projekter og udviklingsarbejde. Hun er medarrangør af en SDG-fokuseret konference om verdenshavene med deltagelse fra flere FN-institutioner i maj 2019 i København.

Maria K. Hammershøy har en BA i Indianske Sprog og Kulturer, med afsluttende opgave om Kirkens etablering i Ny Spanien, herunder den tidlige mission og religionsdialog.

Hun er gift og mor til to voksne børn. Hun tiltræder som generalsekretær senest 1. august 2019.