Nyt forstanderpar på Solgården

Efterskolen Solgården har ansat Mai-Britt og Claus Pihl som nyt forstanderpar fra 1. august 2019.

Claus Pihl (46) vil i sommerferien flytte fra Holstebro til en forstanderbolig på Solgården sammen med hustruen Mai-Britt. Parret har fire børn, hvoraf de to yngste bor hjemme.

Missionærer i Tanzania

Mai-Britt og Claus Pihl har et stort kendskab til Solgårdens bagland, hvor de tidligere i deres karriere har været ansat af Luthersk Mission (LM) i en stilling som lederpar for Den Danske Skole i Iringa i Tanzania.

Familien Pihl bliver ligeledes at finde i det lokale LM-arbejde, hvor de glæder sig til at blive en del af en spændende menighed og til at komme ud i det kirkelige bagland for at fortælle om Solgården.

Claus har også arbejdet som efterskolelærer, været leder på en nystartet friskole og har i de seneste år arbejdet i udskolingen på Holstebro Kristne Friskole.

Efterskolen på hjertet

Claus har allerede en del leder-erfaring og er klar til at stå i spidsen for Efterskolen Solgården .

”Efterskolen er den skoleform, som rimer mest på mig, og det kribler nærmest i mig for at bidrage med energi, kreativitet, og ikke mindst vil jeg sørge for, at skolen holder retningen, som et sted hvor eleverne kan møde Bibelens budskab om Jesus som deres frelser. Det ligger mig meget på hjerte at møde eleverne og de ansatte, hvor de er, på en frisk og omsorgsfuld måde”, fortæller Claus Pihl.

Mai-Britt Pihl er uddannet sygeplejerske og arbejder på Vestjysk Øjenklinik i Tarm. Hun bliver ansat i en stilling på 50 % på Solgården og vil samtidig fortsætte på deltid i øjenklinikken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For Mai-Britt er det ikke helt nyt at gå ind i skoleverdenen. Da hun var i Tanzania, havde hun foruden de sundhedsfaglige opgaver også en del opgaver på skolen sammen med Claus.

Nu glæder Mai-Britt sig til igen at skulle arbejde tættere sammen med sin mand. Hun glæder sig også til at komme tæt på eleverne både på vagter og i samtaler, bruge sine evner inden for den kreative verden og sætte kulør på dagligdagen på Solgården.

Kite-surfing og musik

Claus er et aktivt menneske med mange interesser. Han elsker rolig hyggetid i familien, men også action ved fjorden, hvor passionen for kite-surfing jævnligt skal udleves.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Herudover fylder sport, musik og det kristne fællesskab rigtig meget. Han spiller guitar og trommer og elsker at synge. Begejstringen for musikken ønsker han skal være en stor del af efterskolelivet på Solgården.

På sportsfronten er Claus vild med alt, hvori der indgår en bold – uanset om det er fodbold, volleyball eller håndbold. Mange af interesseområderne er også fag, hvor Claus underviser, så Solgårdens nye forstander vil også prioritere at være en del af undervisningen på skolen for at komme tæt på eleverne.

Samme skole-profil

”Med ansættelsen af Claus Pihl som forstander får vi en meget entusiastisk, energisk og rigtig dygtig leder, som vil være med til at udvikle og fremme Efterskolen Solgårdens position som en særdeles attraktiv kristen efterskole.

På Solgården skal der være højt til loftet, plads til den enkelte elev, og så skal faglighed, efterskoleliv og kristentroen gå hånd i hånd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi glæder os over, at vi i Mai-Britt og Claus har fundet et forstanderpar, der deler værdier med LM, som brænder for at drive efterskole og kan nå eleverne i øjenhøjde.

Med ansættelsen bliver der ikke ændret ved skolens tydelige kristne profil. Solgården vil også fremover være et trygt sted, hvor Bibelen, tro og hverdagsliv møder de unge efterskoleelever i en vigtig fase af livet,” vurderer formand for Efterskolen Solgården, Jakob Morthorst-Jensen.