Mission Øst får musikalsk kommunikationschef

For Karen Bendix har musik, kultur og kommunikation fyldt det meste af hendes arbejdsliv. Nu er hun også i fuld gang ved tasterne for at informere danskerne om hjælpeorganisationen Mission Østs arbejde i syv lande mod øst.

Hvad har musik og kommunikation med hinanden at gøre? Meget, hvis man spørger Karen Bendix, der er nyansat kommunikationschef i hjælpeorganisationen Mission Øst.

Begge dele drejer sig om at få et budskab ud, udtrykke sig og nå ud over gelænderet for at engagere mennesker.

Karen Bendix har arbejdet med kommunikation, musik og kultur i mange år. Hun har bl.a. sunget i kirkekor i Fredens Kirke og spiller selv både guitar og klaver. Nu er hun ansat som kommunikationschef i den voksende hjælpeorganisation Mission Øst. Her skal hun søsætte en kommunikationsstrategi, der sikrer, at danskerne får aktuel og fyldestgørende information på alle medieplatforme om nødhjælps- og udviklingsarbejdet i Armenien, Irak, Tadsjikistan, Nepal, Afghanistan, Myanmar og Nordkorea.

Kvik ved tasterne

Hun er selv kvik ved tasterne, da hun kommer fra en stilling som kommunikationsansvarlig og chefredaktør i Dansk Musiker Forbund. Her har hun haft fingrene nede i medlemsbladet Musikeren og sørget for en lind strøm af information til medlemmerne gennem hjemmeside, nyhedsbreve og sociale medier.

Karen Bendix er cand.mag. i musik- og medievidenskab fra København Universitet. Hun har taget en journalistuddannelse og en kommunikationsuddannelse inden for strategisk kommunikation på journalistuddannelsens kursusafdeling, Update. For lige at toppe det er hun i gang med en diplomuddannelse i ledelse inden for DJØF.

Højskolebaggrund

Det kirkelige er ikke fremmed for Karen Bendix, der har højskolebaggrund i en grundtvigiansk tradition. Hun blev født på den navnkundige Rødding Højskole, hvor hendes forældre var lærere, og som hendes far teolog Georg Bendix stadig er tilknyttet.

– Der er en stærk og vigtig kerne af supportere i den kristne del af befolkningen, som organisationen er grundlagt på. Blandt dem er der en del, som kender lidt til Mission Øst. Og så er der en bred ramme af folk, der ikke aner, hvad vi laver. Dem vil jeg gerne nå, så de ved, hvem Mission Øst er, og hvilken sag vi arbejder for: At nå ud til de mest ufremkommelige egne af verden og hjælpe de børn og familier, der har allerstørst behov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Karen Bendix bor sammen med sine to teenagebørn i folkeskolealderen. Fritiden går blandt andet med vinterbadning, yoga, familie og venner og – ikke mindst – udlandsrejser.
SL/Henri.