Påske i Brødremenigheden med mange gudstjenester

Påsken fejres hvert år med en lang række samlinger i Brødremenigheden i Christiansfeld.

Kl. 6 påskemorgen går man ud til Gudsageren.

Det begynder allerede dagen før Palmesøndag med Betaniatimen lørdag aften kl. 19. Så kommer Palmesøndags gudstjeneste kl. 10.30 og Hosiannagudstjeneste om eftermiddagen kl. 17.00.

Mandag og tirsdag i den stille uge er der også læseforsamlinger, kl. 19, og onsdag aften kl. 19 er der nadverforberedelse. I løbet af læseforsamlingerne læses tekster fra Bibelen, som handler om begivenhederne, der førte frem til påsken. Disse forsamlinger har en stemning af fordybelse og meditation.

Skærtorsdag er der formiddagsgudstjeneste kl. 10.30, hvor teksterne omkring nadverens indstiftelse læses. Om aftenen samles menigheden kl. 19 med det ene formål at fejre den hellige nadver.

Langfredag er der gudstjeneste kl. 10.30, og om eftermiddagen kl. 14.30 holdes “Kristi dødstime”, hvor koret bl.a. synger den latinske hymne: “Ave verum corpus”, hvor der er tekstlæsninger, afbrudt af vers, der synges af menigheden. Kl. 15.00, (ved den niende time) læses skriftstedet om Jesu død, orglet spiller sagte satsen “Hellige herre Gud”, hvorefter der, mens kirkeklokkerne ringer, er tid til personlig bøn. Derefter synges takkesalme for Jesu død, og stemningen i gudstjenesten skifter gradvist fra det sorgfulde til glæde og lovsang, fordi Jesus døde for al synd og ondskab i verden.

– Alle og enhver er hjertelig velkommen til alle forsamlinger. Påskens budskab er godt nyt for alle, siger Jørgen Bøytler, som er Brødremenighedens præst.
Påskemorgen på Gudsageren

Påskemorgen allerede kl. 5.45 mødes man til gudstjeneste i kirken. Men efter et kvarter afbrydes gudstjenesten og alle vandrer ud på kirkegården Gudsageren. Herefter tager de fleste hjem for at spise rundstykker – og måske sove lidt, inden der kl. 10.30 igen er gudstjeneste i kirken med korsang. Og 2. påskedag er der igen en gudstjeneste kl. 10.30.
– Alle og enhver er hjertelig velkommen til alle forsamlinger. Påskens budskab er godt nyt for alle, siger Jørgen Bøytler, som er Brødremenighedens præst.