Korværk i Vejle: ’7 døgn i Jerusalem’

Værket ’7 døgn i Jerusalem’ opføres af 110 sangere i et dobbeltkor med solister og orkester. Hovedsolister er Mikkel Emil Lynge, Fredrik Brorson, Anette Mouritsen og Emil Asbjørn Madsen. Foto fra 2016.

Palmesøndag den 14.april er der koncert i Vor Frelsers Kirke, Vejle med Martin Alfsens påskepassion ”7 døgn i Jerusalem” dirigeret af organist Erik Linow.

Vor Frelsers kirke holder igen i år en stor påskekoncert med værket ”7 døgn i Jerusalem” af norske Martin Alfsen.

Korene er Vor Frelsers Kirkes Ungdomskor og kirkens koncertkor, The United Saviour Singers.

Det bliver sidste gang, korene opfører det prægtige værk, der er lige højt elsket af unge og ældre.

Værket ”7 døgn i Jerusalem”, gennemspiller i 25 satser hele påskens begivenheder om Jesu lidelse og død, sluttende med den glædelige og triumferende opstandelse.

Påskens tekster fra Det Nye Testamente dramatiseres til musik, der går lige til hjertet. Der er mange storslåede korsatser, og solisterne har dramatiserende sange i samspil med korene.

”7 døgn i Jerusalem” indeholder inspiration fra genrer som musical, gospel, traditionals, funk og punk. Der er også klassiske og flotte Bach-lydende fuga- og recitativsatser. Alt i alt en meget ”klassisk” lydende musik.

Hovedsolisterne Mikkel Emil Lynge, Fredrik Brorson, Anette Mouritsen og Emil Asbjørn Madsen samt orkesteret bestående af 5 rytmiske musikere, er alle professionelle og hentet udefra.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Billetter kan købes på kordegnekontoret eller ved døren før koncerten.