KøbenhavnerPassionen foregår igen Langfredag

Gadeoptoget ’Københavnerpassionen’ starter på Vesterbro Torv med jazzmusik. Herefter bliver ’Jesus’ dømt på Eliaskirkens trappe, før optoget bevæger sig ind mod bymidten.

På billedet ses starten af et tidligere optog, hvor asylansøgere bærer et stort kors ud fra Eliaskirken til tonerne af New Orleans jazz.

Folkekirken i København fejrer i år for 9. gang gadeoptoget KøbenhavnerPassionen med musik, dans og drama. Langfredag aften den 19. april indledes den stemningsfulde vandring gennem Københavns gader med jazz-musik på Vesterbro Torv.

KøbenhavnerPassionen nyfortolker påskens historiske begivenheder, hvor Jesus dømmes, svigtes, bærer sit kors og dør. Gadeoptoget sætter ord og musik til længslen efter fællesskab, oplevelsen af svigt og død og spirende håb om nyt liv.

For alle aldre

Alle må gå med, når det familievenlige optog med livemusik, dans, teater og kunst bevæger sig fra Vesterbro Torv over Rådhuspladsen mod Domhuset på Nytorv for til sidst at slutte i Vor Frue Kirke. Langfredagsvandringens gribende iscenesættelse af Jesu vej med korset begynder med Dommen på trappen foran Eliaskirken.

Program

18:40 Opvarmning på Vesterbro Torv – sørgmodig jazz v. Tuesday Night Brass Band; 19:00 Dommen opføres på trappen til Eliaskirken; 19:15 Fælles vandring gennem byen med Tuesday Night Brass Band i front; 19:45 Døden ved Domhuset på Nytorv v. trioen GraaBlaa – smuk og smadret; 20:15 Dødsriget i Natkirken i Vor Frue Kirke.

Optoget går i langsomt tempo og er familievenligt. Man kan eventuelt støde til undervejs på ruten.