Asia er nu genforenet med familien i Canada

Siden Asia Bibi blev frikendt for blasfemi, har hun været truet af ekstremister i Pakistan.

Asia Bibi blev dødsdømt for blasfemi og tilbragte ti år i fængsel. Nu har hun fået asyl i Canada.

Asia Bibis advokat, Saif ul-Mulook, har overfor CNN bekræftet, at hun er kommet til Canada, hvor hendes børn længe har ventet på hende.

Det skriver KPK.
Den nu 54-årige kristne kvinde, der er mor til fem, blev anklaget for blasfemi i 2009 og dømt til dødsstraf året efter. I oktober sidste år blev hun frikendt af pakistansk højesteret, hvilket førte til voldsomme optøjer i Pakistan. Ekstremisterne truede herefter både Asia Bibi og højesteretsdommerne på livet.

Efter frikendelsen har Bibi levet under beskyttelse på flere hemmelige adresser i Pakistan, før hun altså nu har haft held til at komme ud af landet.

– Asia Bibi har forladt landet. Hun er en fri person og rejste efter eget ønske, udtalte en kilde i udenrigsministeriet til den pakistanske netavis dawn.com.

Sagen mod Asia Bibi

Asia Bibi blev i 2010 anklaget af muslimske naboer for at have krænket den islamiske tro ved at drikke vand fra ’deres’ brønd. Nabokvinderne hævdede også, at Asia Bibi havde sagt til dem: ”Min Kristus døde for mig. Hvad har Muhammed gjort for jer?”.

Under fængselsopholdet var Asia Bibi så medtaget af angreb fra medfanger og forholdene i fængslet iøvrigt, at hun havde svært ved at gå og led af indre blødninger, mavesmerter og blodige opkastninger. Hun risikerede at dø, hvis hun ikke fik lægehjælp vurderede tænketanken Gatestone Institute i 2015.

Mange internationale protester, modige advokater og kristnes forbøn bar dog til sidst frugt, og Asia Bibi blev frikendt.

Generalsekretær i Stefanusalliansen, Ed Brown, er lettet og glad over at Asia Bibi nu er i sikkerhed. Arkivfoto: KPK
Glæde og lettelse

Generalsekretær i Stefanusalliansen, Ed Brown, glæder sig over, at Asia nu er i Canada.
– Asia Bibi har siddet ti år i fængsel og ni år med en dødsdom. Vi er utrolig glade for, at hun nu er ude af Pakistan. Det er også en lettelse, siger Brown i en artikel på organisationens hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stefanusalliansen har samarbejdet med personer og organisationer i Pakistan, som har bistået Asia Bibi gennem flere år.

– Sagen har optaget os så længe. Vi er glade for, at Pakistans højesteret overholdt de vigtige retsprincipper og frifandt hende, til trods for det hårde pres. Vi er også glade for, at Pakistans myndigheder har taget vare på hendes sikkerhed i landet og nu har ladet hende rejse, siger Ed Brown.

Frygter hævnaktioner

Generalsekretæren håber, at nyheden om udrejsen ikke vil skabe nye optøjer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er for tidligt at sige, hvad konsekvenserne bliver for de pakistanske kristne. Vi må håbe, at stemningen lægger sig, og at Bibis udrejse ikke fører til repressalier mod kristne, siger Ed Brown.

Bibis advokat, Saif ul-Mulook, mener, at protesterne og dødstruslerne efter Bibis frifindelse ikke er repræsentative for holdningen hos flertallet af Pakistans befolkning, men har sit udspring i en lille gruppe ekstremister.

– De er få, men meget højrøstede og voldelige. De kalder sig muslimer, men jeg vil ikke sige, at de er det, sagde han til Kristelig Pressekontor, da han besøgte Norge i februar i år.

Den muslimske advokat Saif ul-Malook bliver truet på livet, fordi han forsvarer blasfemianklagede kristne i Pakistan. Men han er overbevist om, at han gør det rette. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK
Nægtede at konvertere

Asia Bibis advokat, Saif-ul Malook, har fortalt Fox News, at hun nu er i sikkerhed og har det godt. ”Hun er fri nu. Sagen er overstået og hun kan fortsætte sit liv i sikkerhed i Canada,” sagde Malook ifølge Christian Headlines.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også formanden for British Pakistani Christian Association, Wilson Chowdhry, som har sørget for kontakten til Bibis mand, glæder sig over, at hun nu er i sikkerhed.

Wilson Chowdhry roser Asia Bibis mod og styrke gennem de mange års forfølgelser og tilføjer: ”hun har modigt holdt fast ved sin tro. Hun fik ved adskillige lejligheder tilbudt friheden og blev presset af både embedsmænd og fængselsansatte til at konvertere til islam. Hvis hun gjorde det, ville hun øjeblikkelig være blevet sat fri,” sagde Chowdry.

”Hun fortjener Nobels Fredspris. Hun nægtede at bøje sig og hun er et vidnesbyrd for os alle,”, slutter formanden for British Pakistani Christian Association.