Er Gud med mig, selv om jeg ikke kan mærke ham?

Hej Jørn og Karin
Jeg oplever ofte fællesskab med Gud, men nogle gange når jeg beder eller taler med Gud, mærker jeg ikke den kontakt som på andre dage, der gør, at jeg er sikker på mit fællesskab.

Til det har jeg to spørgsmål.

Kan jeg gøre noget for at komme hen til den kontakt (jeg tænker indeni mig)?

Er Gud med mig selvom jeg ikke kan mærke kontakten?
Hilsen Ida.

Kære Ida
Vi vælger at svare på 2. spørgsmål først: Helt sikkert, Gud er med dig, uanset om du føler det eller ej. Vores følelser går op og ned, og de er ikke gode til at være pejlemærker for vores liv med Gud.

Man kan se det lidt ligesom forældre og børn. Vi vil altid være der for vores børn, men det kan ske, at de er så optaget af noget andet, at de ikke mærker det. Det handler ikke så meget om deres følelser, som det handler om, hvem vi er.

På samme måde er det vigtigere, at du ved, at Gud har lovet dig at være med dig, end at du føler det.

Spørgsmål 1: Kan du så gøre noget for at opleve bedre kontakt med Gud?

Også helt sikkert ja. En af tingene, du kan gøre, er at sætte Gud først. Lad mig nævne et vigtigt eksempel på det:

Hvis du f.eks. starter dagen med at bede og læse i Bibelen, vil du opleve, at det ofte vil fylde dig og være mere levende for dig, end hvis du gør det midt på dagen.

Det er fordi, at du midt på dagen har modtaget så mange andre indtryk måske også af følelsesmæssig art, at dit ønske om at få kontakt med Gud bygger ovenpå meget andet, der ”kører rundt i dig” i forvejen – det kan på den måde forstyrre din oplevelse af kontakt med Gud.

Tager du til gengæld tid til Gud som det første på dagen, er du på en anden måde åben og modtagelig, så du føler en større kontakt til Gud.

En fordel ved det er også, at du så har mere at stå imod med overfor de udfordringer og indre kampe, der måtte komme i dagens løb.
Med venlig hilsen
Jørn og Karin