BDM holder missionsfest i Christiansfeld

Festen skal inspirere baglandet med nyt fra BDMs arbejdsområder.

– Behovene er store i bl.a. Tanzania, DR Congo og Albanien, siger BDMs Missions- og generalsekretær, Jens Peter Rejkjær.

Søndag den 26. maj indbyder Brødremenighedens Danske Mission (BDM) til den årlige missionsfest i Christiansfeld.

Missionsfesten begynder kl. 10.00 med festgudstjeneste i Brødremenighedens kirke, hvor generalsekretær Jonas Adelin Jørgensen prædiker og Brødremenighedens præst, Jørgen Bøytler, er liturg.

’Missions-pulsen’

Til missionsfesten samles BDM’s venner og støtter fra hele landet for at fejre og høre nyt om kristen mission og udviklingsarbejde i den tredje verden.

Dagens gæst er Jonas Adelin Jørgensen, cand. theol. med en Ph.d. fra Københavns Universitet (2006). Han har været generalsekretær i Dansk Missionsråd siden 2010 og har fingeren på ’missions-pulsen’ og et stort kendskab til de danske missionsorganisationer.

Frokost og årsmøde

Efter gudstjenesten er der frokost i Søstrehusets multisal, hvor festen fortsætter med nyheder fra ind- og udland om missionsarbejdet, udsendte medarbejdere og BDMs projekter samt årsmøde med fremlæggelse af et positivt årsresultat.

Ifølge missions- og generalsekretær Jens Peter Rejkjær er BDM i en positiv udvikling, som fortsætter i 2019:

– Vi vil gerne øge indsatsen flere steder i år. Behovene er store i bl.a. Tanzania, DR Congo og Albanien. Her er vi til stede og gør en positiv og mærkbar forskel.

Cand. theol og Ph.d Jonas Adelin Jørgensen prædiker.
BDM vil være til stede

Det seneste år har også positivt budt på nye udsendelser af nye volontører og et ungt missionærpar til Tanzania. Den udvikling håber Jens Peter Rejkjær fortsætter i årene frem for BDM vil gerne være et såkaldt ’sendende’ missionsselskab på folkekirkelig grund.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi mener, at der stadig er behov for at være ’til stede’ i mission. På mange måder. Både når det gælder udviklingsarbejde, undervisning og forkyndelse af den kristne tro. Derfor planlægger vi også i efteråret en missionskonference i Vejle for at puste til missionsgløden hos flere.

Missionsfesten den 26. maj varer til kl. 16.30. Det er gratis både at deltage og spise frokost til missionsfesten. Tilmelding er ikke nødvendig.

Her arbejder BDM

DR Congo. Med støtte fra CISU søsættes en ny fase i sundhedsprojektet på Congo-siden af Tanganyikasøen. Pendlermissionær Knud Elmo Knudsen er involveret i projektet, som har et budget på 3, 5 mio. danske kroner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et lignende projekt har siden 2006 skabt bedre sundhed på Tanzania-siden.

Albanien. Danske ildsjæle og Y´s Men´s klubber står bag teologisk uddannelse og ansættelse af en lokal præst i den lutherske Brødrekirke.

Vestbredden, Israel. Et udviklingsprojekt for fysisk og psykisk handicappede i det palæstinensiske selvstyre-område. Arbejdet bygger på kristne værdier på tværs af religiøse og sociale skel.

Burundi og Rwanda. Kirkebyggeri og uddannelse af præster/ledere i Brødrekirken. I foråret var seniorvolontørerne Birte og Kaj Bruun på en måneds ophold.


Artiklen fortsætter efter annoncen: