Fodboldspiller åbner sportsskole

Sportsefterskolen i Thy skal ligesom andre efterskoler bygge på det kristne livs- og menneskesyn.

Klokken er endelig faldet i slag for forstander Brian Højer Nordstrøm (tv) sammen med David Klit og Peter Rasmussen.

Tidligere fodboldlandsholdsspiller Peter Rasmussen genåbner nu Thylands Idræts-efterskole, som han købte i 2018 efter skolens konkurs i 2016. Navnet bliver Thy Sportsefterskole, og skolen skal bygge på det kristne livs- og menneskesyn.

– Sport har altid fyldt meget i mit liv, især fodbold, og da jeg første gang fik en fremvisning af idrætsefterskolen, tænkte jeg, at det var en skam, at så fine sportsrammer skulle stå tomme, fortæller Peter Rasmussen.

Han forklarer videre, at ejendommen i første omgang blev udlejet til en kristen forening.

Men han ønsker ikke, at skolen fremover skal forbindes med denne forening. Han arbejder nu sammen med den velgørende forening Charity, som tidligere har opkøbt bl.a. Borremose Efterskole ved Aars og ”Den lille vilde” ved Dokkedal.

– Første gang, jeg så skolen, vidste jeg bare, at det var de helt rigtige rammer for at etablere en sportsefterskole, siger David Klit fra Charity.

– Skolen råder ikke blot over én men to sportshaller, hvoraf den ene er bygget i 2008. Dertil kommer fitnessrum, springgrav og meget mere. Alle sportsfaciliteterne er topmoderne med alt udstyr. Skolen har det sidste år gennemgået yderligere renoveringer og står som de perfekte rammer til en ny efterskole.

Brug for flere skoler

David Klit forklarer, at erfaringerne med etableringen af Aalborg Efterskole viser, at der er plads til flere efterskoler i Danmark:

– Der er en pæn stigning af søgning til efterskoler, og hvert år kommer der ca. 400 flere på efterskole – og dét på trods af de små ungdomsårgange, vi har for tiden. Så egentlig burde der være plads til 3-4 nye skoler hvert år, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er dog en meget svær og langsommelig proces at åbne en efterskole, da stort set alt skal være på plads, et år før man åbner, så man kan fremvise skolen til kommende elever og deres forældre. Det kræver tid, ressourcer og en del penge at starte en efterskole.

Thy Sportsefterskole etableres som selvejende institution og lejer sig i første omgang ind i bygningerne hos Peter Rasmussen, men planen er, at efterskolen selv kommer til at eje bygningerne.

Thy Sportsefterskole bliver formelt stiftet den 10. juni kl. 12.30 – 2. pinsedag – hvor der er fri adgang for alle interesserede, gratis frokost, rundvisning og stiftende generalforsamling, og hvor skolens nyansatte forstander, Brian Højer Nordstrøm, vil vise de flotte rammer frem for alle interesserede. Sammen med sin hustru og deres fire børn flytter han ind i forstanderboligen til sommer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: