’Kristne er enormt farlige for Kina!’

Antallet af kristne vokser eksplosivt i Kina, og regeringen griber derfor ind med hårde sanktioner. Foto: Early Rain Covenant Church.

I de seneste årtier er antallet af kristne vokset eksplosivt i Kina, og regeringen griber derfor ind med hårde sanktioner imod dem. Den 22. april holdt kommunistpartiet et seminar om kristendommen som ”enormt skadelig for Kinas sikkerhed”.

Seminaret fandt sted i byen Hebi i provinsen Henan, skriver China Aid. Ifølge NGO’en blev kommunistpartiets medlemmer advaret mod den kristne ideologi og opfordret til at have det ”korrekte syn på religion”. Partiet forbyder nu åbent sine medlemmer at praktisere en religion, hvilket bekræftes af det katolske medie UCANews.com.

Eksplosiv kirkevækst

Siden Kulturrevolutionen (1966-1976) er antallet af kristne i Kina vokset eksplosivt. Nogle iagttagere mener, at Kina vil havde den største kristne befolkning i verden år 2030.

En rapport fra den amerikanske tænketank Council on Foreign Relations fra oktober 2018 oplyser, at antallet af protestanter i Kina er vokset med gennemsnitligt 10 procent siden 1979.

Kristne forfølges

Kina har igennem de seneste år stadig mere åbenlyst bekæmpet kristendommen i landet. Mange kirker har fået fjernet deres kors, nogle er jævnet med jorden og mange præster og kirkegængere er arresteret.

Regeringen har iværksat en ”sinificerings-kampagne”, som skal sikre landets officielt ateistiske kommunistparti kontrollen over religionerne, så disse bliver mere kinesiske. Således skal fx Ny Testamente omskrives, så det bliver i overenstemmelse med buddhismen og Konfutzes lære.

Alle kristne kirker skal godkendes af regeringen, og der bliver stadig mere opsyn med Kinas religiøse aktiviteter. Kristne, som ikke retter ind, kan blive arresteret.

– Troende mænd og kvinder ses som en trussel af kommunistpartiet, forklarede Xu Xiaohong, som leder nationalkomiteen for den statsanerkendte protestantiske Tre-selv-kirke, i marts i år.


Artiklen fortsætter efter annoncen: