Verden mangler 100 millioner piger og kvinder

NGO’en Gospel for Asia skriver i en ny rapport, at der mangler 100 millioner kvinder og piger pga. kønsbestemt abort og slaveri.

Undertrykkelse i form af kønsbestemt abort, kvindehandel og misbrug er skyld i, at 100 millioner kvinder – især i Asien og Afrika – vurderes at mangle eller være forsvundet.

Det skriver den kristne humanitære organisation Gospel for Asia i den nye rapport “One Hundred Million Missing Women”.

Eksperter, som har studeret data fra 1980’erne og frem, har set på, hvorfor 90-100 mio. kvinder, som burde være i live ”simpelthen ikke eksisterer”.

Ifølge GFA viser folketællinger, at der i Asien er 106 drenge og mænd for hver 100 piger og kvinder. GPAs grundlægger, K.P. Yohannan, erkender, at det ikke lyder som en stor forskel, men at tallene i virkeligheden dækker over en ulighed og pligtforsømmelse, som har ført til ”overdreven dødelighed blandt kvinder”.

– Diskrimination af kvinder er skyld i den globale krise, skriver rapportens forfatter, Karen Mains.

”Mens vi i Amerika fejrer Mors Dag, er devalueringen og det rædselsfulde misbrug af kvinder og piger en global krise. I de fattigste områder af verden, især i Asien, er kvinders liv truet fra livmoderen til enkestanden – og millioner af disse dyrebare piger vil ikke leve længe nok til at blive mødre,” udtaler K. P. Yohannan.

Rapportens forfatter, Karen Mains, advarer om, at diskriminering af kvinder har skabt en global krise.

“Ironien i de manglende kvinders demografi — som er muliggjort af indgroede kulturelle holdninger og systematisk diskrimination mod det kvindelige køn – er, at mange steder i verden nu oplever så stor mangel på piger og kvinder, at der ikke længere er nok kvinder for den eksisterende mandlige befolkning at gifte sig med,” skriver hun i rapporten.

Flere faktorer spiller med i nogle landes ”vilde ubalance” i demografien. Blandt disse faktorer er drab af nyfødte piger, kønsbestemte aborter, kvindemishandling og mangel på specialiseret lægehjælp i forbindelse med graviditet og fødsler – samt den ”vildtvoksende sex-slave industri”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Karen Mains vurderer, at omkring 34 million kvinder og piger verden over – heraf 16 millioner alene i Indien – er fanget i sextrafficking.