Dokumentar om kirkeskyderi har budskab om tilgivelse

I juni 2015 kørte en hvid højreekstremist, Dylann Roof, fra North Carolina til Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston, South Carolina, hvor han dræbte ni medlemmer af den afro-amerikanske menighed. I dokumentaren ”Emanuel” fortæller overlevende historien.

Da han var kommet ind i kirken, spurgte Dylann Roof efter præsten, Clementa Pinckney, og gik ind til et bibelstudie, hvor menigheden bød ham velkommen. Men gæsten trak en pistol og begyndte at skyde. ”Han dræbte ni af vore kristne brødre og søstre med koldt blod og efterlod én levende, som skulle fortælle alle andre, hvad der var sket,” skriver den kristne tænketank Breakpoint.

Efter skyderiet blev Dylann Roof anholdt, dømt og sidder nu på dødsgangen. Men ofrenes familier tilgav morderen allerede under retssagen. Det har inspireret mange, heriblandt den kristne filmskaber Brian Ivie, som har lavet dokumentaren, og tidligere præsident Barack Obama, som udtaler sin respekt for ofrenes tro.