Frikirke åbner døre for Langelandsfestival

Trods en smertesygdom fortsætter frikirkepræst Susanne Krog med sine mange aktiviteter i Pinsekirken i Rudkøbing. Igen i år og blander hun og en flok hjælpere sig med de 30.000 besøgende og tilbyder hjælp og forbøn. Og kirken er nærmest døgnåben.

Susanne Krog har været præst i Rudkøbing siden 2009.

De seneste år har kirken nemlig slået dørene op, når de ca. 30.000 deltagere på Langelandsfestivalen i uge 30 indvaderer Rudkøbing, hvor der normalt kun bor ca. 3.000 indbyggere.

– Op til festivalen summer hele byen. Men når festivalen først går i gang, bliver folk på festivalpladsen det meste af tiden, og der bliver igen stille i byen. Derfor holder vi først og fremmest åbent i kirken fra fredag den 19. til mandag den 22. juli, fortæller kirkens præst Susanne Krog.

Hun har været præst i frikirken siden 2009, og hun har været med til festivalen hvert år.

Susanne Krog får i år hjælp af ca. 25 frivillige, som vil dele 1000 eksemplarer af Udfordringens sommeravis ud til festivaldeltagerne. Desuden vil de forsyne alle Rudkøbings husstande med avisen.

Der er faktisk også sket helbredelser, når frivillige fra Pinsekirken i Rudkøbing har bedt for deltagere på Langelandsfestivalen.

Og der opstår mange gode samtaler.

Pinsekirken i Rudkøbing ligger på Ringvejen 4, ikke så langt fra festivalpladsen. Her er der kaffe på kanden og næmest døgnåbent fra fredag den 19. – mandag den 22. juli.

Susanne Krog har tidligere taget sig meget af flygtninge på asylcentret på Langeland, så længe det eksisterede. Hun døbte faktisk adskillige af dem, fordi de under opholdet blev overbevist om at skifte fra islam til en personlig kristen tro.

Kirken holder også højskoleaftner, børnekirke og mange andre aktiviteter, som tiltrækker interesserede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Susanne er gift med læge Poul Henning Krog, og parret bor i Svendborg.